Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

2 mei op FOX Sports: “Van Ons – de schaal kwam naar Twente”

2 mei 2010. Die datum staat in het geheugen gegrift van iedere supporter. FC Twente kampioen van Nederland, de schaal kwam naar Twente. De FOX Sports-documentaire ‘Van Ons – de schaal kwam naar Twente’ is zaterdag 2 mei vanaf 20.30 uur te zien op FOX Sports.

Magazine - "Van Ons"

Fht 4372

Aan de hand van een aantal bijzondere verhalen gaan we terug in de tijd, om de bijzonderheid van die titel te markeren. De Belg Patrik Van Schevensteen werd destijds ingehuurd om de selectie in een dubbeldekker naar Enschede te brengen. Van FC Twente had hij voordien nog nooit gehoord. De kolkende feestvreugde en de mensenmassa die hij op de A1 aantrof, ontsteeg al zijn verwachtingen.

En met Wout Brama, die als geen ander snapt wat een landskampioenschap voor de Tukkers betekende. Ook het verhaal van diehard-supporter Pascal Lutjenhuis. Hij was uiteraard in Breda aanwezig die dag was, maar in de rust reed hij al in een noodvaart terug naar Enschede. De geboorte van landskampioen FC Twente zou misschien wel gaan samenvallen met de geboorte van zijn eerste kind... En de gebroeders Hans en Ronald Pit Boersma, supporters vanaf het eerste uur, die op 2 mei 2010 eindelijk kampioen mochten worden, nadat de club in 1968 en in 1974 al zo dichtbij was geweest. Maar ze misten ook hun vader, de man die hen het Twente-virus had gegeven en die het kampioenschap zo ontzettend mooi had gevonden.

De FOX Sports-documentaire ‘Van Ons – de schaal kwam naar Twente’ is een vrije vertelling van een kampioenschap, dat zijn beslag kreeg op een bijzondere dag in mei, tien jaar geleden. Een moment dat voelde als soort van bevrijding voor club, stad en streek.