Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

13 speelsters bij nationale selecties

Maar liefst 13 speelsters zijn geselecteerd voor de aankomende interland periode. R. Jansen zal komende zomer voor de Oranjeleeuwinnen uitkomen tijdens het WK, voor het Belgische Nationale elftal zijn Evrard en Blom geselecteerd en Stapelfeldt zal uitkomen voor Zwitserland. Bij de selectie van Onder 23 zitten van den Goorbergh, B. Jansen en Weerden en voor Onder 19 zijn zes speelsters geselecteerd; Smits, L. Jansen, van Domselaar, Darnoud, Wilms en Hilhorst.

Lynn%20wilms%20%283%29

Renate Jansen behoort tot de selectie van de Oranjeleeuwinnen die vanaf 6 juni deel zullen nemen aan het WK in Frankrijk. Op 1 juni 2019 spelen de Oranjeleeuwinnen nog een oefeninterland tegen Australië, deze wedstrijd wordt gespeeld in het Philips Stadion en zal de laatste wedstrijd zijn in de voorbereiding op het WK. 


Op 1 juni 2019 spelen de Belgian Red Flames een oefeninterland tegen WK kandidaat Thailand in Leuven. Nicky Evrard en Jassina Blom zijn onderdeel van de selectie van het Belgische Nationale elftal van de komende periode. België zal komende zomer niet deelnemen aan het WK in Frankrijk, onze zuiderburen zijn de WK kwalificaties niet doorgekomen, Nederland wist de laatste plek te bemachtigen.


Nina Stapelfeldt is geselecteerd voor het Zwitserse Nationale Elftal, die op 28 mei een oefeninterland tegen Italië spelen en 14 juni is Servië de tegenstander. Zwitserland zal net zoals België niet deelnemen aan het WK komende zomer, zij hebben in de finale kwalificaties geen plaats weten te bemachtigen op het WK, ook voor Zwitserland was Nederland te sterk.


Voor het eerst sinds de oprichting van het Oranje Onder 23 team komt de selectie bij elkaar, Ashleigh Weerden, Cheyenne van den Goorbergh en Bente Jansen zijn geselecteerd voor de eerstvolgende activiteit. Van 28 mei t/m 2 juni zal Onder 23 deelnemen aan het vriendschappelijke Nordic Tournament, dat plaats zal gaan vinden in Zweden. Oranje zal het tijdens dit toernooi gaan opnemen tegen de leeftijdsgenoten uit Zweden, Noorwegen en Engeland. 


Voor Oranje O19 staat het EK voor de deur, na het succes van Oranje O17 die een finaleplaats behaalde(Ella Peddemors nam met Onder 17 deel aan het EK), is het nu de beurt aan Onder 19. Daphne van Domselaar, Joëlle Smits, Licia Darnoud, Lotte Jansen, Lynn Wilms en Naomi Hilhorst zijn geselecteerd voor de voorbereiding op het EK Onder 19 in Schotland. In juli wordt de definitieve selectie voor het EK bekendgemaakt.