Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

11 stadionverboden opgelegd

Naar aanleiding van de incidenten die plaatsvonden na afloop van de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch, heeft de KNVB aan 11 personen een landelijk stadionverbod opgelegd. Het gaat om stadionverboden voor de duur van 5 tot 7 jaar. Tevens is de aanklager van de KNVB een vooronderzoek gestart. 

Logo fctwente header

De stadionverboden voor de duur van 5 jaar zijn opgelegd vanwege het betreden van het speelveld in Den Bosch. Vier personen hebben zich daarnaast schuldig gemaakt aan het veroorzaken van vernielingen. Voor hen geldt een stadionverbod van 7 jaar. De duur van de stadionverboden is conform de richtlijnen van de KNVB.

Naast deze 11 personen is er nog een groep in beeld, die betrokken was bij de incidenten. Het onderzoek naar hen loopt nog.

FC Twente is momenteel met FC Den Bosch in gesprek over de schade die in het stadion is veroorzaakt. Uiteraard wordt eventuele schade verhaald op de daders. Daarnaast loopt er nog een strafrechtelijk onderzoek, aangezien FC Den Bosch aangifte heeft gedaan van vernielingen en schade aan haar stadion.

FC Twente benadrukt dat zij betreurt wat er zich na afloop van deze wedstrijd heeft afgespeeld. Vanzelfsprekend veroordeelt de club, als altijd, vernielingen en geweld in en rond het stadion.