Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"10 jaar na de landstitel" als theatercollege in het Wilminktheater

Het kampioenschap van FC Twente uit 2010 komt tien jaar na dato nog een keer tot leven op de planken van het Wilminktheater in Enschede. In een theatercollege blikken hoofdrolspelers als trainer Steve McClaren, aanvoerder Blaise Nkufo en Theo Janssen terug op het grootste succes uit de geschiedenis van de club. De voorstelling vindt plaats op woensdag 13 mei.

Imgl9872

Tien jaar later komt het op de planken van het Wilminktheater tot een unieke herbeleving. Aan de hand van presentator Eddy van der Ley, en ondersteund door kippenvel-opwekkende beelden, blikken een aantal hoofdrolspelers van toen uitgebreid terug op het magische kampioensjaar en de aansluitende festiviteiten, zoals de legendarische terugreis over de A1.

Van de partij in de grote zaal van het Wilminktheater zijn trainer Steve McClaren, aanvoerder Blaise Nkufo en verder in elk geval Sander Boschker, Wout Brama, Theo Janssen en Peter Wisgerhof. Bryan Ruiz, dé goalgetter uit het bewuste seizoen, heeft deze avond ook een rol, al is hij niet fysiek aanwezig, door verplichtingen in Brazilië.

‘Het kampioenschap van 2010 maakte zoveel los in de regio, dat er bij het tienjarig jubileum wel een herbeleving moést komen’, zegt bedenker en presentator Eddy van der Ley. ‘De landstitel van FC Twente was sportoverschrijdend: ik heb mannen van boven de zeventig jaar zien huilen, omdat het eindelijk was gelukt de traditionele topclubs voor te blijven. De titel deed de regio glimmen van trots, alsof er met een decennialange frustratie was afgerekend.’

Het theatercollege, gelardeerd met niet eerder vertelde verhalen, bestaat uit twee helften. Na de pauze krijgt het publiek gelegenheid vragen te stellen aan de hoofdgasten. En na afloop is er in de foyer een meet & greet met de kampioenen van 2010.

De kaartverkoop is begonnen, kaarten kunnen worden besteld via de website van het Wilminktheater. 

Website Wilminktheater