Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

1 september weer volle stadions

Beste FC Twente-supporter, 

Volgens demissionair minister van Volksgezondheid De Jonge is het reëel dat per 1 september alle coronamaatregelen komen te vervallen en kunnen de beperkingen zoals de mondkapjesplicht en de anderhalve meter afstand worden opgeheven. Er kan dan ook gestopt worden met het inrichten van een testsamenleving. De noodzaak daarvan is straks verdwenen, omdat in de tweede helft van augustus alle Nederlanders van 18 jaar en ouder die dat willen hun tweede prik met een coronavaccin hebben kunnen halen.
Voor het betaald voetbal zijn dit mooie berichten en biedt het perspectief om komend seizoen weer in volle stadions te spelen. De competitiestart staat weliswaar gepland in het weekend van zaterdag 14 augustus, maar wellicht kunnen bij verdere gunstige ontwikkelingen de stadions dan al volledig open. We hebben de KNVB aangegeven om te overwegen om de competitie eventueel iets later te starten. Met deze vooruitzichten kan iedereen straks met een gerust hart op vakantie. Spelers en staf zijn inmiddels op vakantie, zij melden zich eind juni weer voor de start van het nieuwe seizoen. Voor de rest van de organisatie is er nog veel werk aan de winkel. Zondag zijn we gastheer van het Nederlands Elftal en dinsdag 15 juni spelen de Oranje Leeuwinnen in De Grolsch Veste, operationeel mooie uitdagingen. Daarnaast is de afdeling Service & Ticketing volop in de weer met de verwerking van de verlenging van de seizoenkaarten en begeleiden medewerkers van deze afdeling supporters die straks voor het eerst een seizoenkaart nemen bij het uitzoeken van een stoel in De Grolsch Veste. Intensieve dagen voor het personeel, maar leuk om te doen. Momenteel hebben ruim 15.000 supporters hun kaart verlengd en staan ruim 1.000 supporters op de wachtlijst. Zij kunnen vanaf 29 juni hun stoel uitzoeken en krijgen hiervoor binnenkort een uitnodiging. 

De grolsch veste 00

Eerste selectie 

Voor de eerste selectie van FC Twente begint donderdag 24 juni de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Tijdens de eerste twee dagen staan voor de spelers individuele testen op het programma, zaterdag 26 juni volgt de eerste groepstraining. Zaterdag 3 juli staat de eerste oefenwedstrijd gepland. Om 18.00 uur speelt FC Twente tegen Sparta Enschede, dit duel wordt gespeeld op het naastgelegen complex van Vosta. Dinsdag 6 juli speelt FC Twente een oefenwedstrijd tegen HSC ‘21, aanvang 18.30 uur. Van maandag 12 juli tot en met vrijdag 16 juli verblijft de selectie voor een trainingsweek in De Lutte. In verband met de huidige coronamaatregelen is het op dit moment niet bekend of bij de trainingen en de oefenwedstrijden publiek mag zijn.   

FC Twente Vrouwen 

FC Twente Vrouwen verloor zondag haar laatste competitiewedstrijd tegen PSV, maar was die week ervoor al gekroond tot landskampioen. De selectie geniet nu van een welverdiende vakantie. Volgend seizoen gaat de ploeg onder leiding van de nieuwe trainer Robert de Pauw op jacht naar nieuw succes. Donderdag 24 juni zendt ESPN een documentaire uit over het turbulente, bijzondere en succesvolle jaar van FC Twente Vrouwen met de titel ‘ALLES’. Maar liefst vijf speelsters hebben een uitnodiging ontvangen voor de selectie van Oranje, die op 15 juni in De Grolsch Veste een oefenduel speelt tegen Noorwegen in de voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio. Behalve keepster Daphne van Domselaar zijn dat Kika van Es, Sisca Folkertsma, Renate Jansen en Lynn Wilms. Renate Jansen is daarnaast verkozen tot beste speelster van het afgelopen seizoen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Een vakjury, bestaande uit sportjournalisten en oud-internationals, heeft haar als winnaar aangewezen. Renate, van harte! 

FC Twente/Heracles Academie 

De FC Twente/Heracles Academie start komend seizoen met het Regioplan. Via het Regioplan gaat de academie samenwerking aan met de regionale amateurverenigingen om het niveau van het jeugdvoetbal te verhogen. Met onder meer het trainen van kinderen in de regio, het scholen van trainers en scouts en het organiseren van clinics en webinars wil de academie niet alleen halen, maar ook brengen. 

Oranje Nassau, Rigtersbleek, ATC ’65, Bon Boys en Quick ’20 zijn de eerste clubs die in het Regioplan officieel de samenwerking zijn aangegaan met de academie. De komende tijd zullen meer amateurclubs volgen.  

Beste mensen, blijf gezond! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur