Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Projecten sport

Sport loopt als een rode draad door de activiteiten van Scoren in de wijk. Sport is onderdeel van een gezonde leefstijl, maar is niet alleen een kwestie van bewegen en gezondheid. Sport heeft zeker ook een sociale component. De sporter leert respect te hebben voor regels en omgaan en samenwerken met anderen. Sport verbindt mensen met elkaar en bevordert hun sociaal-emotionele ontwikkeling. De maatschappelijke impact van sport is zeer groot. Sport biedt voor Scoren in de wijk vele mogelijkheden om gericht activiteiten te ontwikkelen.

Actuele projecten 

Passend Sporten
Sport moet voor iedereen toegankelijk zijn

Lees meer


FC Twente Cup 
Jongeren binden de strijd aan binnen en buiten de lijnen 


Lees meer

Gezonde voetbalcursus 
Basisschoolleerlingen leren bij FC 
Twente over een gezonde leefstijl

Lees meer
Sander Boschker toernooi
Een jaarlijks voetbalfeest met de
cliƫnten van de Twentse zorgcentra

Lees meer
Voetbalproject 't Roessingh 
Jeugdspelers van FC Twente geven kinderen
met een lichamelijke beperking voetballes!

Lees meer

Eerdere projecten

Een van de eerdere projecten betreffen: 'Scoren met de Hengelose Es (wijkbewoners gaan sporten en klussen in de wijk), de Kidsrun (basisschool bereidt zich voor op het kinderonderdeel van de Enschedese Marathon) en het G-voetbalevenement (ieder half jaar is een G-team uit de regio FC Twente G1). Jaarlijks geeft 'Scoren in de wijk' nog steeds tientallen sportclinics aan diverse doelgroepen. 

Onbeperkt scoren (2014-2016) 
Sporten is goed voor iedereen. 
Met zijn allen lid van een                         sportvereniging!

Lees meer
Jij scoort met sport! (2014-2016) 
Samen met FC Twente onderzoeken en 
proberen welke sport bij jou past! 

Lees meer


Voorzieningen 

Scoren in de wijk heeft in de loop van de jaren gezorgd voor diverse voorzieningen in de regio Twente. Door de inspanningen van de stichting zijn er FC Twente Cruyff Courts gerealiseerd, twee pannakooien en een Jeugdsportfonds in Hengelo/Borne. Daarnaast is Scoren in de wijk de geestelijk vader van de interactieve voetbalmuur 'Sutu' (Surinaams voor schieten). Deze voetbalmuur staat inmiddels over de hele wereld, zie voor meer info www.sutuwall.com .