Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Supporter van elkaar

Stichting ‘FC Twente, scoren in de wijk’ heeft in De Grolsch Veste een 22-koppige selectie gepresenteerd die zich gaat inzetten voor Enschedese gezinnen. Met het project ‘Supporter van elkaar’ wil de club gezinnen helpen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Hoofdafbeelding sve

Samen de uitdaging aan 

Met het project ‘Supporter van elkaar’ kunnen de deelnemende gezinnen met steun van deze selectie op een sportieve en leuke manier samen aan de slag gaan. Dat kan zijn bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid, werk of sociale contacten. “Het begint met de gezinnen eerst goed leren kennen”, vertelt projectleider Laura Höfte. “Dan kunnen we pas een programma op maat aanbieden. Het concept is simpel: sport is het middel, FC Twente de motivator!”

Persoonlijke doelen halen 

 Elk selectielid gaat samen met een gezin – ouders en kinderen – de uitdaging aan. “Dat kan van alles zijn. Zoals sporten op het Trainingscentrum van FC Twente, een workshop volgen bij het ROC van Twente of samen meedoen aan de Singelloop”, licht Höfte de mogelijkheden toe. “Stoppen met roken kan een doel zijn, maar ook vinden van (vrijwilligers)werk of meer vrienden krijgen. We supporten elkaar om die persoonlijke doelen te halen. En natuurlijk hoort een wedstrijd van FC Twente bezoeken er ook bij. Gezelligheid is zeker ook belangrijk!”