Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Meyba

De roots van Meyba liggen in Barcelona, opgericht door twee gasten in de jaren 40’. Toen José Mestre en Joaquín Ballbé (of Me-y-Ba) samen kwamen hadden ze een droom om klassieke bad en sportkleding te ontwikkelen, zodoende werd Meyba geboren. Ze werden een populair merk en ze bekleedde de zonnige stranden van Barcelona met stijlvolle shorts, T-Shirts en schoenen. In 1981 kreeg Meyba internationale naamsbekendheid.

Ze tekende een deal met Fútbol Club Barcelona en werden de officiële leverancier van de club. Gedurende de tien jaar dat FC Barcelona gekleed was in Meyba wonnen ze zowat elke prijs die je maar kunt bedenken. Met sterspelers als Laudrup, Koeman, Bakero, de jonge Pep Guardiola en Maradona. Destijds was Cruijff coach van dit Dream Team.

Meyba & FC Twente

Vanaf het seizoen 2020-2021 speelt FC Twente in shirts van het merk Meyba. De club en het Spaans sportkledingmerk zijn een overeenkomst voor 4 jaar aangegaan. “Op deze manier komen twee historische merken met energie en passie, zowel op als naast het veld, samen. FC Twente is het perfecte platform voor de herlancering van ons merk.” Aldus een woordvoerder van Meyba.

Meer weten over Meyba?

Meyba