Vrouwenvoetbal is in Nederland de snelst groeiende meisjes- en vrouwensport. In het seizoen 2007-2008 is de Eredivisie Vrouwen opgericht. In 2009 heeft het Nederlands vrouwenelftal de halve finale van het EK in Finland bereikt. Het WK in Duitsland heeft alle records gebroken. Oranje heeft in de zomer van 2015 voor het eerst deelgenomen aan een WK en is daar in de achtste finale uitgeschakeld door Japan. In de zomer van 2017 vindt in Nederland het EK plaats. De Grolsch Veste is het podium voor één van de halve finales én de finale. 

Word ook Vriend van FC Twente Vrouwen

Voor de realisatie van de sportieve ambities (elk seizoen meespelen om het kampioenschap en de KNVB Beker én aanhaken in Europa) is een goede en gezonde financiële basis vereist. FC Twente heeft negen jaar geleden vrouwenvoetbal in haar armen gesloten. Met “Vrienden van FC Twente Vrouwen” kunt u mee bouwen aan de ontwikkeling van het sportieve succes. Kijk hier voor alle sponsoren van Vrienden van FC Twente Vrouwen. Lidmaatschap betekent instappen in een trein die in een ongekende vaart een ontwikkeling door gaat maken op gebied van spelniveau, bezoekersaantallen en exposure in dagbladen en TV. Kortom een unieke marketingmix. Een uitstekend voorbeeld is Roetgerink Mode en Schoenen uit Enter. De uitingen in krant en op TV zijn mede door de samenwerking met FC Twente Vrouwen een winnende combinatie. Lidmaatschap is uitsluitend op persoonlijke basis en op DGA- of directieniveau.

Nu instappen betekent uw plaats reserveren voor de komende jaren. Dit is het moment, we staan aan de vooravond van grote successen met FC Twente Vrouwen.

Sponsorbrochure 2015-2016 en meer informatie

Kijk hier voor de sponsorbrochure. Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar vrouwenvoetbal@fctwente.nl. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

image-0001

Sportieve geschiedenis FC Twente Vrouwen

Vanaf het seizoen 2015-2016 neemt FC Twente deel aan de Eredivisie Vrouwen. FC Twente heeft als kampioen in 2011 voor het eerst deelgenomen aan de Champions League. Met het kampioenschap in seizoen 2012-2013 stond de Champions League opnieuw op het programma in 2013. Ook in 2014 is er deelgenomen aan het kampioenenbal na opnieuw een Nederlands & BeNe League kampioenschap. In het laatste seizoen van de BeNe League behaalde de ploeg onder leiding van Arjan Veurink het vierde Nederlands kampioenschap in totaal en de derde op rij. Het toetje van het seizoen 2014-2015 was het winnen van de KNVB Beker. De speelsters staan sinds het seizoen 2011-2012 onder contract waardoor het vrouwenvoetbal bij FC Twente niet alleen professioneel maar ook betaald voetbal is geworden. Andermaal een unicum in het Nederlandse voetbal. Met ingang van het seizoen 2015-2016 is het gehele vrouwenvoetbal ondergebracht in stichting FC Twente Vrouwen. In 2016 werd de vierde titel Kampioen van Nederland op een rij en vijfde in totaal gevierd.

20150513-Bekerfinale Vrouwen-FCT-AJAX-_KTO3035-1