Accommodatie

Vanaf medio 2000 maakt FC Twente gebruik van het nieuw gerealiseerde Trainingcentrum te Hengelo. Het complex is tot stand gekomen dankzij de inspanningen van de gemeente Enschede en Hengelo, de atletiekvereniging MPM, de APM-organisatie, de provincie Overijssel en FC Twente.

Hoofdgebouw

In het hoofdgebouw onderscheiden we een drietal gebruikers, allereerst FC Twente dat haar eerste selectie heeft ondergebracht op de eerste verdieping. Hiervoor zijn 1 kleedkamer, medische en verzorgingsruimte en het spelershome ingericht. Daarnaast is er een professionele keuken voorziening ingericht.

Voor de jeugd is op de eerste verdieping een kantine voorziening aanwezig.  Deze ruimte dient op wedstrijdendagen tevens als publiekscatering. De begane grond is geheel ingericht voor de jeugdopleiding. Hierin zijn ondergebracht:

 • 5 kleedkamers;
 • kleedruimte voor scheidsrechters;
 • een professionele wasruimte;
 • kantoorruimte voor het Hoofd Opleidingen, Coördinator selectie onderbouw en Hoofd Jeugdscouting;
 • kantoorruimte voor de Trainers;
 • Voor gezamenlijk gebruik met de gemeente Hengelo en de atletiekvereniging is op de begane grond tevens een volledig geëquipeerd fitness / krachthonk ingericht.

De tweede gebruiker is de atletiekvereniging MPM welke op de begane grond gebruik maakt van de drietal kleedruimtes van de gemeente Hengelo. Op de eerste verdieping beschikken zij over een kantine voorziening. Van de kleedkamers van de gemeente Hengelo maakt FC Twente tijdens de trainingsuren voor de jeugd ook gebruik.

De hal op de begane grond is voor gezamenlijk gebruik en geeft toegang tot de ruimtes van FC Twente, MPM, gemeente Hengelo en het FBK stadion.

De exploitatie van het gebouw wordt geregeld door de Vereniging van Eigenaren waarin FC Twente accommodaties B.V. en de gemeente Hengelo participeren en waarbij de belangrijkste huurder van de gemeente de atletiekvereniging MPM tevens vertegenwoordigd is.

Velden

Voor FC Twente is een veldencomplex beschikbaar dat gehuurd wordt van de gemeente Hengelo en waar FC Twente de investeringen heeft verzorgd met de volgende indeling:

 1. Een wedstrijdveld met verlichting, voor het spelen van de jeugdcompetitie- en oefenwedstrijden;
 2. Een trainingsveld met verlichting, in afmetingen en omstandigheden gelijk aan het veld in De Grolsch Veste uitsluitend voor de trainingen van de eerste selectie
 3. Een gecombineerd oefenveld met verlichting, voor de tweede selectie;
 4. Een oefenveld met verlichting, voor de diverse selecties;
 5. Twee kunstgrasvelden met verlichting, waar afwisselend door de diverse selecties zal worden getraind;

De accommodatie en de velden zijn niet toegankelijk voor honden.

Krachthonk

3 ergometers
1 loopband
1 crosstrainer
1 leg press
1 leg extension
1 leg curl
1 radiant
1 vertimax
2 squat rekken
Vrije dumbels van 1 tot 20 kg
1 bench press
3 oefenbanken
2 Swiss Balls
Vrije ruimte ca. 5 x 10 meter
Vaste halterstangen van 5 tot 20 kg