Voor de foto’s klik hier of ga naar foto albums.

Omdat er mensen zijn die hun stoutste dromen durven te realiseren, nodigt het bestuur u graag uit voor een avond met Bas Lansdorp, medeoprichter van het project Mars One.

Mars_One_def3-cropped

Voor de introductiefilm over Mars One klik op deze link: https://www.youtube.com/embed/n4tgkyUBkbY

Bij het bijzonder onderwerp hoort een bijzondere locatie: De Kleine Willem, de Kleine zaal van de voormalige Twentse Schouwburg aan de Langestraat 49 in Enschede. 

Dinsdag 10 maart 2015, om 18:00 uur 

 Aanmelden kan via de link in de uitnodigingsmail welke op donderdag 26 februari jl. is verzonden. Mocht u deze mail niet hebben ontvangen dan vernemen wij graag van u via tos@fctwente.nl  
Apr9_TechLuncheon_BasLansdorp

Bas Lansdorp is een geboren ondernemer met een passie voor ambitieuze projecten. Hij laat zich hierin niet tegenhouden door obstakels en ziet mogelijkheden waar anderen deze niet zien. Hij is medeoprichter en CEO van Mars One, de Nederlandse stichting die in 2025 de eerste mensen op Mars wil laten landen.

Lansdorp studeerde in 2003 af als MSc in de werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente. Aan de TU Delft werkte hij vijf jaar aan zijn promotieonderzoek op het gebied van windenergie. Dat onderzoek brak hij af om zijn eerste bedrijf, Ampyx Power, op te richten. Ampyx Power werkt aan een nieuwe manier van windenergie opwekken die goedkoper is dan fossiel opgewekte elektriciteit.

Lansdorp verkocht in 2011 een deel van zijn aandelen in Ampyx Power om de start van Mars One te financieren. Nu, slechts drie jaar later, is Mars One al één van de gevestigde namen in de wereld van de ruimtevaart. In 2018 moet de eerste onbemande demonstratiemissie onderweg zijn naar Mars. Voor deze missie sloot Mars One onlangs een contract met Lockheed Martin.

Eén van de redenen van het succes van Mars One is Lansdorps enthousiasme, dat hij op aanstekelijke wijze weet over te brengen op elke toehoorder. Ook weet hij door het doorzettingsvermogen dat hij toont anderen te inspireren om hun dromen na te jagen.

MarsOne Habitat10

Habitat Interior

MarsOne Farm5

Lander

Mars one

Settlement

SolarPanel