De Vriendenkring

Kort na het ontstaan van FC Twente is op 14 april 1966 De Vriendenkring opgericht, de oudste supportersvereniging van FC Twente. Sinds de oprichting is deze vereniging een steun in de rug voor de club. De Vriendenkring wil zich blijven manifesteren en de club blijven ondersteunen op verschillende manieren. Daarnaast organiseert de vereniging activiteiten voor haar leden en heeft het de beschikking over een eigen home in De Grolsch Veste.

De pionier van De Vriendenkring is de inmiddels overleden Klaas Mengerink. Samen met een aantal fanatiekelingen werden vóór de oprichting al enkele activiteiten ontplooid, die zich veelal beperkten tot het laten vervaardigen en verkopen van rood-witte sjaals, mutsen en hoeden.

Door de jaren heen werden er verschillende activiteiten georganiseerd. In de beginjaren nam De Vriendenkring ook de uitgave en de redactie van Twente Thuis op zich. Ludieke acties, het organiseren van bus- en treinreizen naar uitwedstrijden, het uitgeven van het programmaboekje, deelname aan carnavalsoptochten en het produceren van LP’s en CD’s waren initiatieven van De Vriendenkring.

Jarenlang werden bij de ingang van het Diekman Stadion artikelen van de club verkocht vanuit een caravan. FC Twente was de eerste voetbalclub met een eigen huisorkest. De Diekmennekes waren jarenlang in het Diekman tijdens thuiswedstrijden op de sintelbaan te vinden, maar ook regelmatig bij uitwedstrijden. De Vriendenkring gaf ook vaak financiële steun aan FC Twente. Zo werd Jan Sørensen ooit betaald om FC Twente in 1983 te redden van degradatie. Tevens werden er in 2003 verschillende acties georganiseerd om FC Twente te redden van een dreigend faillissement en een paar jaar later werd een grote donatie gedaan om de inrichting van het krachthonk te kunnen bekostigen. Ook in de toekomst zal De Vriendenkring op allerlei gebieden betrokken blijven bij FC Twente.

Supportershome

Het Hatrans Home van De Vriendenkring werd eind 1998 in gebruik genomen in het toen net nieuwe Arke Stadion. In 2010 werd een nieuw en modern home in De Grolsch Veste gerealiseerd. Deze heeft buiten wedstrijden om de functie van kantine voor het ROC van Twente, die tevens in het stadion zijn gevestigd. Het heeft even geduurd voordat het er was, maar het resultaat is fantastisch te noemen. Vooral de mooie, stijlvolle inrichting springt in het oog. Het bestuur heeft gemeend dat de ruimte voor De Vriendenkring niets onder mag doen voor de schitterende overige ruimtes in het stadion. Een prachtige ruimte dus, waar de mensen hopelijk nog vaak onder het genot van een drankje bij zullen praten over het wel en wee van de club.

Het Hatrans Home is uitsluitend toegankelijk voor leden van De Vriendenkring. Op vertoon van de ledenkaart kan men naar binnen. Niet-leden kunnen zich ter plekke opgeven en gebruik maken van de faciliteiten van het home. Het Hatrans Home van De Vriendenkring is behalve rond wedstrijden van FC Twente, anderhalf uur voor en anderhalf uur na de wedstrijd, ook geopend op donderdagen van 14:00 – 16:00 uur (niet in de winter- en zomerstop).

Bestuur en contact

Voorzitter: Ufuk Ermis
Secretaris: Läslo Hut

Vriendenkring FC Twente
Postbus 325
7500 AH Enschede
tel.: 053 – 4772526
fax: 053 – 4307905
e-mail: info@vriendenkring-fctwente.nl
website: http://www.vriendenkring-fctwente.nl

Vak P

Op 18 februari 1991 werd de meest fanatieke supportersvereniging van FC Twente opgericht: Vak-P. De naam en reputatie van Vak-P was echter al voor de oprichting bekend bij een groot publiek. In het begin van de jaren tachtig was een jonge groep supporters uit Vak-Q het gezeur van de ouderen in dat zelfde vak meer dan zat en werd besloten zich af te splitsen van Vak-Q en zich te verplaatsen naar het aangrenzende Vak-P.

In de daaropvolgende jaren sloten steeds meer eensgezinde supporters zich bij deze groep aan, een groep die hun clubtrots niet altijd onder stoelen of banken staken. Voortaan was er met Vak-P ook bij FC Twente een harde kern aanwezig. Dat de harde kern voor een groot deel werd gedragen door echte Twente supporters en niet door louter en alleen raddraaiers, zoals de publieke opinie destijds vaak wilde laten geloven, blijkt wel uit het feit dat de initiatiefnemers van destijds nog immer zowel voor als achter de schermen een belangrijke rol spelen binnen het hedendaagse Vak-P.

Nieuwe sfeer

Halverwege de jaren 90 herhaalde de geschiedenis zich enigszins. De meeste Vak-P’ers van het eerste uur namen een jaarkaart van Vak-R, aan de andere kant van vak Q. Zo ontstond er, wellicht onbedoeld, steeds meer sfeer op de tribune. Het gezang strekte zich nu uit van Vak-P tot en met Vak-R in het Diekman stadion. Niet veel later kwamen daar ook nog de Vak-P’ers bij die hadden gekozen voor een jaarkaart op Vak-U. Dit was een zojuist geplaatste overdekte tribune (gemaakt van een halve Romney loods) op de sintelbaan achter de goal. Daarbij ontstond er over en weer gezang tussen de diverse Vak-P’ers in het Diekman waardoor de sfeer ontstond die vandaag de dag nog steeds toonaangevend is in Nederland.

10-jarig bestaan

Eén van de hoogtepunten in de geschiedenis van de supportersvereniging Vak-P is ongetwijfeld het jaar 2001. De vereniging bestond 10 jaar en dat moest gevierd worden met een groot feest in het Miracle Planet. Het mooiste cadeau voor de jubilerende supportersvereniging was ongetwijfeld de zojuist veroverde KNVB beker.

Met veel (oud) FC Twente coryfeeën en de bekerwinst vierde Vak-P dan ook haar 10-jarige bestaan. Ter ere van dit jubileum werd een schitterend boek uitgegeven over het wel en wee van de vereniging, met de alleszeggende titel “Vak-P Wij tegen iedereen”. Hiermee aangevende welke strijd Vak-P heeft moeten leveren met diverse partijen binnen en buiten de club enkel en alleen omdat men fanatiek Twente supporter is.

Eric Lassche

De geschiedenis van Vak-P kent ook dieptepunten. De meest zwarte bladzijde in de geschiedenis van Vak-P is ongetwijfeld de moord op Eric Lassche. Door een Feyenoord-aanhanger op de avond voor de wedstrijd FC Twente-Feyenoord  in het seizoen ’91/’92 vermoord. Anno 2005 zorgt een schitterende graffiti in de gracht onder Vak-P ervoor dat hij nooit vergeten zal worden. Maar ook de vuurwerkramp in 2000 en de daaropvolgende dag, waarop er van de KNVB gevoetbald moest worden, betekende een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Vak-P.

Supportershome

Bestond het onderkomen voor Vak-P tijdens het Diekman tijdperk nog uit een tweedehands houten barak aan de Van Deinselaan, vanaf het moment dat FC Twente een nieuw onderkomen kreeg met de verhuizing naar De Grolsch Veste nam ook Vak-P haar intrek in een nieuw supportershome. In 2010 werd het nieuwe home officieel geopend tijdens een feestavond en werd het eindresultaat van een flinke verbouwing getoond. Het is een home dat past bij Vak-P. Het home is geopend op wedstrijddagen, anderhalf uur voor en anderhalf uur na de wedstrijd, en op vrijdagavond van 20:00 tot 24:00 uur. Het home van Vak-P is alleen toegankelijk voor leden.

Leden

Vak-P draait geheel op vrijwilligers die hun ziel en zaligheid in de vereniging stoppen. De leiding is in handen van een bestuur dat naast een voorzitter, secretaris, penningmeester uit twee algemene bestuursleden bestaat.Verder is er een redactie die zorgt voor het verenigingsblad “P-Talk” dat vier keer per jaar verschijnt. Er is een activiteitencommissie die onder andere zorg draagt voor een typisch Vak-P evenement namelijk de legendarische “Zuipbingo”. Maar ook organiseren zij het jaarlijks drukbezochte Vak-P zaalvoetbaltoernooi. Om iedereen van een lekker koud pilsje te kunnen voorzien, beschikt Vak-P over een barcommissie die ervoor zorgdraagt dat de leden van het barteam per toerbeurt hun bardiensten draaien. En last but not least de ULTRAS Vak-P. Zij houden zich bezig met de sfeeracties rond de thuis- en uitwedstrijden van de club. Met hun pyroshows, kleurrijke choreografie acties, doppelhalters, confetti en natuurlijk de immense vlaggen die worden gemaakt zorgen zij voor een sfeer die toonaangevend is in Nederland. Wie herinnert zich niet de fantastische sfeeracties tijdens de bekerfinales van 2001 en 2004, of het schitterende eerbetoon aan Epi Drost tijdens FC Twente-AZ en de beelden rondom het kampioenschap in 2010. Verder zijn zij ook verantwoordelijk voor het verfraaien van het stadion dat door honderden liters rode verf nog meer uitstraling kreeg.

Contact

Vak-P onderhoudt in eigen beheer een internetsite: www.vakp.nl. Op deze site worden leden voorzien van informatie over de vereniging en worden interactieve mogelijkheden geboden.

Adres

Supportersvereniging Vak-P
Website Vak-P

Colosseum 77
7521 PP Enschede
053-4316189

Postbus 40261
7504 RG Enschede

Regionale verenigingen

Naast de twee grootste supportersverenigingen van FC Twente is een groot aantal regionale verenigingen actief. Om als officiële regionale supportersvereniging door de club te worden geaccepteerd, moet worden voldaan aan bepaalde richtlijnen. Deze richtlijnen zijn er voor bedoeld om voor de vereniging en de club duidelijkheid te creëren over wat er mag worden verwacht en er zo voor beide partijen een werkbare situatie ontstaat. Bovendien is bepaald dat het aantal verenigingen beperkt blijft. Indien u vragen heeft over deze procedure kunt u contact opnemen met de afdeling Supporterszaken van FC Twente via de algemene contactgegevens van FC Twente.

Markelo

Op 28 Februari 1997 is supportersvereniging FC Twente Markelo opgericht met als doel het organiseren van activiteiten voor Markelose FC Twente-fans en het ondersteunen van FC Twente.  In De Grolsch Veste zitten de leden van FC Twente Markelo in drie blokken verdeeld over het stadion. Er is bewust voor gekozen om alleen leden toe te laten met de status (ex-) Markeloër. Dit om het geheel beheersbaar te houden. FC Twente Markelo hoopt met de vereniging meer Markeloërs te stimuleren om FC Twente te bezoeken en andere plaatsen te stimuleren een eigen FC Twente vereniging in hun plaats op te zetten.

Contactgegevens:
Supportersvereniging FC Twente Markelo
Postbus 79
7475 ZH Markelo
E-mail: info@fct-markelo.nl
Website: www.fct-markelo.nl

Delden

In december 1999 is de tweede officiële plaatselijke supportersvereniging van FC Twente opgericht. Onder het motto “wat ze in Markelo kunnen, kunnen wij ook” heeft een groep uit Delden besloten hetzelfde te gaan doen. De leden hebben allemaal een band met Delden. Het voornaamste doel van supportersvereniging Delden is om FC Twente te ondersteunen. Daarnaast probeert men ook de “passieve” supporters mee te krijgen naar De Grolsch Veste. Door de oprichting van de vereniging is er een grote groep ontstaan die altijd gezamenlijk naar Enschede afreist, ver voor aanvang van de wedstrijd. Daar wordt dan in het home van Vak-P, in de gracht of bij Go Planet alles over FC Twente besproken met het daarbij behorende drankje.

Contactgegevens:
Supportersvereniging FC Twente Delden
P/a Langestraat 73
7491 AB  Delden
E-mail: info@redalertdelden.nl
Website: www.redalertdelden.nl

Hengelo

De supportersvereniging FC Twente Hengelo is opgericht op 3 maart 2005. Voor de oprichting was Café de Peppel al het verzamelpunt van supporters uit Hengelo rondom thuiswedstrijden, maar om meer te kunnen bieden dan alleen thuiswedstrijden, is een vereniging opgericht. Al sinds de oprichting is er bij elke uitwedstrijd een bus vol enthousiaste supporters van onze vereniging in het uitvak te vinden. Vooral de gezelligheid en het plezier aan het voetbal staat bij FC Twente Hengelo hoog aangeschreven. De vereniging vindt het ook belangrijk voor iedere supporter toegankelijk te zijn. Verder is binnen de vereniging een activiteitencommissie actief die onder andere zorgt voor het organiseren van feestavonden, de catering en de sfeer tijdens de busreizen.

Hengelo

Contactgegevens
Supportersvereniging FC Twente Hengelo
Cafe de Peppel
Pastoriestraat 23
7551 DJ Hengelo
E-mail: info@fcthengelo.nl
Website: www.fcthengelo.nl
Facebook: https://www.facebook.com/fct.hengelo.3

Rijssen

Sinds 1 februari 2004 heeft ook Rijssen haar eigen supportersvereniging. De Supportersvereniging Riessen is opgericht door een groepje Rijssenaren die elkaar bij elke thuiswedstrijd op het treinstation tegenkwamen. De steeds grotere groep Rijssense FC Twente supporters kreeg te maken met een lastige verandering van de NS, waardoor het erg moeilijk werd richting Enschede af te reizen. Dit deed een groep supporters besluiten om eens op zoek te gaan naar een alternatief vervoersmiddel naar de thuiswedstrijden van FC Twente, waarna Supportersvereniging Riessen werd opgericht. Het hoofddoel van de vereniging was in eerste instantie om met alle Rijssense supporters per bus naar de thuiswedstrijden te reizen. De activiteiten werden al snel uitgebreid en ze organiseren ook activiteiten voor de leden, zoals rondleidingen voor de Rijssense jeugd, een zaalvoetbaltoernooi, feestavond en het jaarlijkse supporterstoernooi.

Contactgegevens
Supportersvereniging Riessen
Braakmansdijk 86
7462 LW Rijssen
E-mail: info@fctriessen.nl
Website: www.fctriessen.nl

Vriezenveen

Vjenne-Rednex is een supportersvereniging voor Vriezenveners, ex-Vriezenveners en partners van leden van deze vereniging met allemaal één overeenkomst: FC Twente supporter in hart en nieren. De plannen lagen er al jaren, maar sinds 16 september 2005 was het dan zo ver en werd Supporters Vereniging Vjenne-Rednex opgericht. Ze lieten voor het eerst van zich horen tijdens het duel tussen Twenterand en FC Twente door middel van een grote sfeeractie. Vanaf dat moment is er hard gewerkt aan het realiseren van de vereniging. Met als resultaat dus de oprichting. Doel van de vereniging is voornamelijk het regelen van vervoer naar uitwedstrijden, maar ook het organiseren van feestavonden en verschillende activiteiten.

Contactgegevens:
Hammerweg 48
7671 JB Vriezenveen
E-mail: bartberkhof@home.nl
Website: www.vjenne-rednex.nl

Wierden

Op 28 oktober 2005 is Twente Fans Wierden officieel als vereniging van start gegaan. Na de oprichting werd meteen een en ander op touw gezet. Zo wordt er elke thuiswedstrijd een bus geregeld die vertrekt vanaf de vaste thuisbasis café Bartje. Ook wordt er af en toe een busreis georganiseerd naar uitwedstrijden, een feestavond georganiseerd en uitwedstrijden gezamenlijk op groot scherm bekeken. Voor de Wierdense FC Twente supporter is er dus genoeg te doen bij supportersvereniging Twente Fans Wierden.

Contactgegevens:
Supportersvereniging Twente Fans Wierden
Dreef 5
7641 HN Wierden
E-mail: info@twentefanswierden.nl 
Website: www.twentefanswierden.nl

Enter

Al jarenlang weten Enternaren de weg te vinden naar het stadion van FC Twente. Vooral door de realisatie van het Arke Stadion bleek dat veel Enternaren zich verbonden voelden aan de club. Na afloop van de gewonnen bekerfinale in 2001 ontstond het idee onder een aantal supporters om een eigen supportersvereniging op te richten.
Tijdens de oefenwedstrijd die FC Twente speelde tegen SV Enter op 13 juli 2002 vanwege het 75-jarig bestaan van de SV Enter, gaven toenmalig voorzitter Herman Wessels en doelman Sander Boschker het startsein voor de officiële oprichting van de supportersvereniging FCT Enter.  De doelstelling van de vereniging is het gezamenlijk bezoeken van de thuiswedstrijden van FC Twente. Daarvoor wordt bij elke thuiswedstrijd een busreis georganiseerd.

Contactgegevens
Supportersvereniging FCT Enter
Marijkelaan 74
7468 AZ  ENTER
email: info@fct-enter.nl
website: www.fct-enter.nl

Goor

In Goor is sinds februari 2007 een supportersvereniging van FC Twente gevestigd. Het initiatief voor de fanclub is ontstaan bij Café Buddy’s. Vanaf deze thuisbasis van de supportersvereniging werd al geruime tijd het vervoer van en naar de thuiswedstrijden georganiseerd. Omdat er in Goor een groot aantal fanatieke FC Twente-aanhangers woont, was het ontstaan van deze vereniging slechts een kwestie van tijd. De belangenbehartiging van de Goorse supporters is, naast het steunen van FC Twente, het voornaamste doel van de supportersvereniging. Fungeren als spreekbuis van de supporters naar FC Twente toe. Niet alleen willen we het beste voor FC Twente, maar we willen ook het allerbeste voor de Goorse supporters.

Contactgegevens
Supportersvereniging Goor
Deldensestraat 74
7471 KX Goor
0547-273790
e-mail: info@svgoor.nl 
website: www.svgoor.nl

Denekamp

Supportersvereniging FC Twente Denekamp werd in 2008 opgericht met als voornaamste doel het verzorgen van busvervoer naar uit- en thuiswedstrijden van FC Twente. De vereniging vindt het belangrijk voor iedere supporter toegankelijk te zijn en streeft er dan ook naar om steeds meer ‘passieve’ supporters uit Denekamp e.o. mee te krijgen naar De Grolsch Veste en uitwedstrijden, en met resultaat! Tegenwoordig gaan er ca. 175 mensen mee met de bussen naar de thuiswedstrijden van FC Twente en gaat men meerdere keren per seizoen met een volle bus vanuit Denekamp naar wedstrijden elders in het land.

Naast het busvervoer naar thuis- en uitwedstrijden brengt de vereniging drie keer per seizoen het clubblad ‘FC Twente Denekamp Magazine’ uit en organiseert de vereniging verschillende feesten/activiteiten. Daarnaast heeft men sinds maart 2012 een eigen supportershome bij Bar/Café Maddog in het centrum van Denekamp.

Contactgegevens:
Supportersvereniging FC Twente Denekamp
Meester Berninkstraat 25
7591 TM Denekamp
e-mail: mail@fctwente-denekamp.nl
website: www.fctwente-denekamp.nl

Borne

De Supportersvereniging Borne is op 14 juni 2008 officieel van start gegaan toen bleek dat er veel animo in Borne was voor een dergelijk initiatief. De vereniging biedt veel voordelen voor zowel SeizoenClubcardhouders als gewone FC Twente supporters van jong en oud. Het doel van de vereniging is het verbeteren van de onderlinge samenhang tussen FC Twente supporters uit Borne en omstreken en waar mogelijk met de omgeving (maatschappij). Wij hebben elk jaar een breed aanbod aan activiteiten en feesten voor alle leden en leeftijden. Niet alleen binnen de vereniging willen wij een maatschappelijke rol spelen, maar ook naar buiten toe. De doelstelling van de vereniging is het organiseren van busreizen naar alle uitwedstrijden van FC Twente. Naast wedstrijdbezoek van FC Twente worden ook reizen georganiseerd naar andere clubs in het buitenland. Voor iedere thuiswedstrijd is er 1losse kaart beschikbaar voor geïnteresseerde leden of sponsoren. Bij een thuiswedstrijd van onze trots kunnen de leden zich verzamelen bij café Mien Moat. Ook uitwedstrijden kunnen daar gezellig samen bekeken worden. In 2013 heeft SV Borne een mooi nieuw logo gekregen.

Contactgegevens:
Supportersvereniging Borne logo1 SV Borne
Postadres niet beschikbaar
Telefoonnummer niet beschikbaar
e-mail: kampioen-2010@kpnmail.nl
website: www.svborne.nl

Den Ham

Al sinds jaar en dag gaan er een aantal mensen vanuit Den ham richting Enschede om daar de verrichtingen van FC Twente te aanschouwen en de sfeer te proeven.Steeds meer supporters uit Den Ham gingen naar FC Twente en toen werd het idee geboren om een nieuwe vereniging op te richten: supportersvereniging Den Ham. De oprichting was op 26 november 2010 en de vereniging werd officieel door FC Twente erkend op 25 november 2011, dit werd een dag later tijdens de eerste feestavond bekendgemaakt aan alle leden. Ieder thuisduel vertrekt er een bus vanuit Den Ham naar thuiswedstrijden van FC Twente, ook organiseren ze andere activiteiten voor hun leden.

Contactgegevens:
Supportersvereniging Den Ham FC Twente Madness
Zomerweg 4, 7683 PP Den Ham
Telefoonnummer niet beschikbaar
e-mail: info@denhamfctwentemadness.nl
website: www.denhamfctmadness.nl

Eibergen

Op 27 januari 2012 mocht FCT Eibergen zich officiële supportersvereniging noemen van FC Twente. Op die vrijdagavond werd in Eibergen de eerste supportersvereniging van De Achterhoek een feit. De poort naar de Achterhoek wordt het ook wel genoemd. Café Tijink/De Beuk is de thuisbasis van de vereniging. Vanaf die plek vertrekt ook bij ieder thuisduel een bus vol met supporters uit Eibergen naar De Grolsch Veste. Daarnaast organiseert de verenigingen meerdere malen per jaar andere activiteiten.

Contactgegevens:
Supportersvereniging FCT Eibergen
Huenderstraat 1a, 7151 DA Eibergen
e-mail: info@fcteibergen.nl
website: www.fcteibergen.nl

Bagpipe

Bagpipe Enschede is ontstaan uit een aantal vriendenkringen die elkaar bij thuiswedstrijden ontmoeten in Café de Doedelzak. De Bagpipe Enschede is opgericht om met een grote groep supporters de club te ondersteunen tijdens de uitwedstrijden, uiteraard in een gezellige sfeer die voetbal ademt. Op 12 juni 2008 kwamen de eerste concrete ideeën en dit was het begin van de supportersvereniging. De doelstelling van de vereniging is het organiseren van busreizen naar alle uitwedstrijden van FC Twente. De vereniging zorgt voor de kaartverkoop, catering en probeert de prijs zo laag mogelijk te houden. Café de Doedelzak is de uitvalbasis voor de vereniging.

Supportersvereniging Bagpipe

adresgegevens niet beschikbaar
telefoonnummer niet beschikbaar
e-mail: niet beschikbaar
website: www.bagpipe-enschede.nl

Supportersvereniging Stanraer (Schotland)

In mei 2011 bracht een grote delegatie uit Twente een bezoek aan Stanraer, waar de eerste buitenlandse supportersvereniging werd opgericht. Enkele jaren daarvoor is er een bijzondere vriendschap ontstaan tussen spelers van een vriendenteam van de Enschede Boys en de  Schotten. De band ontstaat doordat teamgenoten van de inmiddels overleden Dennis van Unen zijn laatste wens proberen te vervullen; een bezoek aan de Old Firm. Inmiddels is de band erg hecht en heeft het geresulteerd in een supportersvereniging in Schotland. De voetbalclub uit Stanraer, FC Millenium, speelt met het Twentse Ros als logo op het shirt en is opgericht in 2008.

Contactgegevens:
Nog niet bekend

FC Twente Supporters Alstätte

FC Twente Supporters Alstätte (FCTA) is de jongste en eerste officiële buitenlandse supporters vereniging. FCTA hecht veel waarde aan een goede mix van jong en oud, mannen en vrouwen, Duisters en Nederlanders (slechts 10%) en wil een brug zijn tussen de vele Duitse fans en FC Twente. Zo bieden wij naast o.a. stadionbezichtigingen en jaarfeesten de fans aan om via FCTA kaarten te kopen, al dan niet met busvervoer. Elke thuiswedstrijd rijdt de rode supportersbus vanuit Alstätte naar de Grolsch Veste en vertrekt 1 uur naar de wedstrijd weer richting ons vereningscafé Franke, waar het vaak nog lang gezellig is.

Contactgegevens:

FC Twente Supporters Alstätte
Hochstraße 2a
48683 Alstätte (D)
Email: info@fcta.de
Website: www.fcta.de

FC Twente United Nederland (FUN)

FC Twente United Nederland (FUN) is de supportersclub die vanuit midden Nederland FC Twente een warm hart toe draagt en de club steunt in de meest brede zin van het woord. Ze reizen met een bus naar alle thuiswedstrijden van FC Twente en ook naar menig uitwedstrijd. FUN is een club van jong/oud, man/vrouw, verdeeld over alle vakken in het stadion. “Twente is wat ons bindt en Apeldoorn is waar de reis begint.”

funContactgegevens:
Website: www.fctunited.nl

FC Twente Holten

Op 25 augustus 2012 is Supportersvereniging FC Twente Holten officieel erkend als supportersvereniging nadat een aantal fanatiekelingen in 2009 het idee hadden om een vereniging op te zetten voor Holtense FC Twente fans. Sinds die tijd werden bussen ingezet om naar uit- en thuiswedstrijden van FC Twente te reizen. Al snel moet zelfs een tweede bus ingezet worden. De supportersvereniging komt samen in café Toontje waar ook feestavonden en ledenvergaderingen plaatsvinden.

Contactgegevens:
Supportersvereniging FCT Holten
Ploeg 21, 7451 XR Holten
e-mail: secretariaat@fctholten.nl
website: www.fctholten.nl

SV 4Ever Red Weerselo

Op 7 oktober 2012 is Supportersvereniging 4Ever Red officieel erkend als FC Twente supportersvereniging. Sinds seizoen 2007-2008 reizen supporters uit Weerselo met de ‘gezellige bus’ naar de uit- en thuiswedstrijden van FC Twente. Café Troll in Weerselo is de vaste verzamelplaats en ook na de thuiskomst van de wedstrijden blijft het gezellig in het café. De uitbreiding van De Grolsch Veste van een L-vorm naar een U-vorm kan ook gezien worden als het startsein voor Supportersvereniging 4Ever Red. Meer supporters uit Weerselo wisten een jaarkaart te bemachtigen en als snel moesten meerdere bussen ingezet worden om naar FC Twente te reizen. Op 14 september 2012 onthulde 4Ever Red haar eigen supportersbus gespoten in de kleuren en voorzien van het logo van FC Twente. Het is de eerste vereniging met een eigen bus.

Contactgegevens:
Supportersvereniging 4Ever Red Weerselo
Het Wilmink 23
7595BC Weerselo
e-mail: info@4everred.nl
website: www.4everred.nl

SVGT (Gemeente Tubbergen)

De Supportersvereniging FC Twente GT (Gemeente Tubbergen) is opgericht op 31 oktober 2011. Al een tijd lang waren er ideeën bij verschillende supporters om een supportersvereniging op te richten in de Gemeente Tubbergen. Tijdens zowel uit- als thuiswedstrijden spraken een steeds groter wordende groep Twentesupporters uit de Gemeente Tubbergen elkaar. Uiteindelijk is daaruit deze Supportersvereniging ontstaan. Sinds 10-11-2012 is het een officiële FC Twente Supportersvereniging. De SVGT is opgericht voor de gehele Gemeente Tubbergen. De Gemeente Tubbergen bestaat uit Albergen, Fleringen, Geesteren (Ov), Harbrinkhoek, Langeveen, Manderveen, Reutum, Tubbergen, Vasse.

Contactgegevens:
SVGT
Tuba 10, 7651 HJ Tubbergen
e-mail: svgemeentetubbergen@hotmail.com
website: www.svgemeentetubbergen.nl

FC Twente Winterswijk

Na Eibergen werd in Winterswijk een tweede supportersvereniging opgezet. Vele Winterswijkers reisden wekelijks naar Enschede, het eerste doel van de vereniging was om dit gezamenlijk te doen met busvervoer. Vanaf het voorjaar van 2012 rijdt er ieder thuisduel een volle bus Winterswijkers naar Enschede. Het verzamelpunt is Skopein The Gallery. Daarnaast worden er jaarlijks meerdere activiteiten georganiseerd voor de leden om de leden met elkaar in contact te brengen. Ook worden zijn voor iedere thuiswedstrijd losse kaarten beschikbaar voor geïnteresseerde supporters uit Winterswijk e.o. In het eerste aspirant jaar is het aantal leden gegroeid tot 110. Ook supporters uit Lichtenvoorde, Groenlo en Vreden (DL) reizen geregeld mee met de bus naar thuisduels.

fctwwijkContactgegevens:
FC Twente Winterswijk
Koningsweg 159
7102 DS Winterswijk
E-mail: info@fctwentewinterswijk.nl
Website: www.fctwentewinterswijk.nl

FCT Reggestreek

Onder het motto ‘Samen staan we sterk’ werd supportersvereniging FCT Reggestreek in mei 2012 opgericht. De vereniging brengt supporters binnen de gemeente Hellendoorn samen. Het doel is om de solidariteit en onderlinge band met FC Twente te vergroten en versterken. FCT Reggestreek organiseert voor haar leden busreizen naar de wedstrijden van FC Twente. Naast wedstrijdbezoek worden er ook feestavonden, stadiontours en andere activiteiten georganiseerd. De supportersvereniging vertegenwoordigt meerdere plaatsen binnen de gemeente Hellendoorn, waaronder ook Raalte. Hiermee weet de vereniging ook fans uit Salland te bereiken.

fctreggestreekContactgegevens:
Penningkruid 2
7443 MG Nijverdal
E-mail: info@fctreggestreek.nl
Website: www.fctreggestreek.nl

De Gouden Korenaren

Supportersvereniging De Gouden Korenaren is de eerste vereniging voor FC Twente-fans in het westen van Nederland. Na oprichting in maart 2012 meldden zich fans aan vanuit diverse provincies, waardoor de vereniging zich niet beperkt tot Zuid -en Noord-Holland. Ook diverse supporters uit Zeeland, Brabant, Utrecht en Flevoland zijn lid van de vereniging. De leden zijn een mix van geboren tukkers en niet in Twente geboren fans, van 8 tot 81 jaar, man en vrouw, allen verbonden door FC Twente. Supportersvereniging De Gouden Korenaren verzorgt voor haar leden onder andere de kaartverkoop en vervoer om vanuit het westen van het land naar De Grolsch Veste af te reizen.

goudenkorenaren

Contactgegevens:
Kogerwatering 19
1541XA Koog aan de Zaan
E-mail: info@svdegoudenkorenaren.nl
Website: www.svdegoudenkorenaren.nl

Rietmolen-Neede

FCT Rietmolen-Neede is de supportersvereniging voor iedereen uit Rietmolen, Neede en omstreken die FC Twente een warm hart toedraagt. Met de oprichting van deze vereniging heeft FC Twente haar derde supportersvereniging uit de Achterhoek mogen verwelkomen. FCT Rietmolen-Neede werd opgericht door een groep fanatieke supporters uit Rietmolen en Neede die alle thuiswedstrijden, en ook regelmatig uitwedstrijden, van FC Twente bezochten. De vereniging regelt voor haar leden onder andere busvervoer naar de thuiswedstrijden.

rietmolenneedeContactgegevens:
E-mail: fctwente.rietmolen.neede@gmail.com

 

CoaRKzDDOost Gelre

Het voornaamste doel van de supportersvereniging is het delen van het FC Twente-gevoel en de liefde voor de club met andere supporters uit Oost Gelre. Ook willen we de supporters kennis met elkaar laten maken en zich laten verenigen.

Het wedstrijdbezoek wordt hierdoor gestimuleerd en op die manier dragen we ook in Oost Gelre bij aan de groei van FC Twente in de Achterhoek. Het laten rijden van een bus naar iedere thuiswedstrijd van FC Twente is een van de middelen die hiervoor worden ingezet, maar ook een feestavond, het gezamenlijk bekijken van uitwedstrijden en andere activiteiten zijn hier onderdeel van.

Contactgegevens:

  • Nicolaasbeetsstraat 17
  • 7131 WC Lichtenvoorde
  • info@fctwenteoostgelre.nl