Het FC Twente Museum geeft  een overzicht van de bijna 50-jarige clubgeschiedenis. De opzet is dat je chronologisch door de tijd gaat en dat zal bij velen nostalgische gevoelens oproepen. In het museum loopt de bezoeker langs allerlei wanden die per jaar aangeven wat de belangrijkste momenten waren. Op de wanden vind je bijzondere souvenirs en foto’s.

Met beeld & geluid door de historie van de club

Je volgt de route en met behulp van moderne multimedia kun je ook zelf een aantal functies en beelden oproepen. Door deze aanpak kun je zelfstandig het museum bekijken. Naast de chronologische tijdswand is er een wand met foto’s van alle internationals van de club, inclusief het shirt dat Theo Pahlplatz droeg bij zijn eerste interland.

Tevens is er een wand speciaal gereserveerd voor supporters en uiteraard een wand met de Europese avonturen en de vele geschenken die FC Twente van haar Europese tegenstanders ontving.

Prijzenkast

Daarnaast zijn de KNVB bekers en bokalen, inclusief de kampioensschaal van 2010, te bewonderen in de speciale prijzenkast. De diverse shirts van al die jaren, met elk een eigen betekenis, maken het beeld in het FC Twente Museum compleet.

Openingstijden & toegang

Het FC Twente Museum is dagelijks (m.u.v. zondagen) geopend en te bezoeken via de Fanstore in De Grolsch Veste. Onderstaand de openingstijden van de Fanstore en het FC Twente Museum.

maandag13.00 uur – 17.00 uur
dinsdag11.00 uur – 17.00 uur
woensdag11.00 uur – 17.00 uur
donderdag11.00 uur – 17.00 uur
vrijdag11.00 uur – 17.00 uur
zaterdag11.00 uur – 17.00 uur

 

Toegang tot het FC Twente Museum is gratis.

IMG_3086