02-12-2017

Trainer Gertjan Verbeek was na het gelijkspel met Ajax (3-3) zeer tevreden over de getoonde passie en wilskracht van zijn spelers.

“We hadden verwacht dat Ajax anders zou spelen. Dat hadden we ook getraind. De opstelling was zaterdagmiddag echter geen verrassing meer. We hebben toen besloten Stefan Thesker meer naar het middenveld te zetten en daar de strijd aan te gaan. Ajax kan namelijk heel eenvoudig voetballen”, aldus Verbeek.

“We hoeven niet te discussiëren wie het betere elftal heeft. Dat is uiteraard Ajax. Wat wel gelijk is, is het leveren van strijd en de passie en beleving die je kunt brengen. We begonnen ook goed aan de wedstrijd. Met zo’n begin krijg je direct de twaalfde man achter je. De twee vrije trappen gingen er vervolgens te makkelijk in.”

“Ik vond niet dat we het slecht deden. We speelden gedurfd en stonden zelfs regelmatig een op een achterin. We bleven overeind en soms hadden we daar kunst en vliegwerk voor nodig. In de rust heb ik een beroep gedaan op de wilskracht van het team. In de tweede helft begonnen we op een goede agressieve manier. Dan zit je weer in de wedstrijd.”

“In die fase komen we volkomen terecht op 2-2. We hadden zelfs de kans om op voorsprong te komen. Uiteraard bleef Ajax ook gevaarlijk. Ook bij de 2-3 bleven we in de overlevingsmodus en dan maak je op schitterende wijze de 3-3. Dit is een gewonnen punt voor ons. Een start van een nieuw begin. Een groot compliment aan de jongens.”

Marcel Keizer

“FC Twente stond goed georganiseerd en hield de as dicht. Wij probeerden te variëren in ons spel. In het begin leverde dat dreiging van Kluivert op. We komen dan voor door twee standaardsituaties en dat helpt ons in de wedstrijd. In de rust zeiden de spelers al tegen elkaar dat het nog niet gespeeld was. Vlak na rust staan we dan gewoon te snurken. In de tweede helft waren we lang niet goed genoeg aan de bal. We hebben onszelf in de voet geschoten. De complimenten aan Twente, dat alles heeft gegeven. Wij zitten met een kater.”

Foto’s: Anja Veurink, Ron Jonker & Bas Everhard

 

20171202-FCT-Ajax-_BE28488