03-12-2017

FC Twente Onder 19 werkt met vertrouwen toe naar de laatste twee wedstrijden van de competitie voor de winterstop. Dat zijn voor Onder 19 cruciale duels om na de jaarwisseling te mogen spelen voor promotie naar de Eredivisie. “We moeten flink gas blijven geven”, zegt trainer Niek Loohuis.

Onder 19 zit in een goede periode. De ploeg zegevierde namelijk in de laatste drie wedstrijden en bleef in de vijf wedstrijden daarvoor eveneens ongeslagen. Alleen de eerste wedstrijd van het seizoen, tegen PEC Zwolle O19, ging verloren. Loohuis merkt dat zijn ploeg er steeds beter op staat. “Je ziet dat de spelers elkaar in het veld beter leren kennen en dat we wedstrijden daardoor omzetten in winst.”

Juiste balans
“Het staat de laatste tijd goed, we hebben de juiste balans gevonden”, vervolgt Loohuis, die zijn ploeg vorige week zag winnen met liefst 2-10 bij FC Dordrecht O19. “Dat was natuurlijk een hele sterke wedstrijd van ons. En al was de weerstand wat matig, je schiet er niet zo maar tien in. Dat deden we heel goed.”

Bevrijding na eerste goal
Onder 19 gaf de tienklapper zaterdag een vervolg. Thuis won het met 4-0 van VVV-Venlo O19. “De eerste vijftien minuten waren van onze kant wat onwennig. Uiteindelijk kregen we een strafschop en die ging er via Jesse Bosch in. Dat gaf een bepaalde bevrijding, waarna we snel de 2-0 maakten. Daarna zijn we niet meer in de problemen gekomen en in de tweede helft maakten we ook de 3-0 en 4-0.”

Scherpte in voorste linie
Hoewel Onder 19 tegen de leeftijdsgenoten van VVV-Venlo niet in de problemen kwam, ziet Loohuis verbeterpunten. “Het was een echte omschakelwedstrijd. We zochten snel de diepte bij onze spitsen en die waren zaterdag gelukkig scherp. Maar het was ook een wedstrijd met in balbezit slordigheden en verkeerde keuzes. Het was te onrustig, we hadden de wedstrijd meer moeten controleren.”

Finalewedstrijd voorkomen
Na drie opeenvolgende zeges kijkt Onder 19 vooruit naar de komende twee duels, tegen NAC Breda O19 en Roda JC O19. “Volgende week kunnen we tegen NAC de buit binnenhalen. Maar als we verliezen, kan het tegen Roda JC een echte finalewedstrijd worden. Dat moeten we voorkomen, door volgende week de drie punten te pakken. We zullen hoe dan ook gas moeten blijven geven”, besluit Loohuis.

Bekijk ook de uitslagen en statistieken van de overige jeugdwedstrijden.

 

Foto’s: Frank Hillen

_DHS4495 _DHS4502 _DHS4507 _DHS4512 _DHS4522 _DHS4526 _DHS4532 _DHS4536 _DHS4565 _DHS4571