01-12-2017

Zaterdagavond komt Ajax op bezoek in De Grolsch Veste. Tijdens het gebruikelijke perspraatje keek trainer/coach Gertjan Verbeek vooruit op het treffen met de Amsterdammers. “Steeds beter beeld bij de groep”

Thomas Lam is er zaterdagavond niet bij. Hij is na zijn vijfde gele kaart – die hij kreeg uit bij AZ – geschorst voor het duel met Ajax. Daartegenover staat de terugkeer van Danny Holla. Hij is op tijd fit. Verbeek: “Danny doet mee, hij heeft de trainingsbelasting goed doorstaan.”

Beter beeld, helpt bij keuzes maken

Ook Hooiveld zal weer starten in de basiself. Verbeek over de formatie: “We gaan niet iedere week iets nieuws proberen. Dat is niet goed voor de ploeg. Ik merk dat ik steeds meer aan de spelers gewend raak en zij aan mij. Ik krijg een steeds beter beeld bij ze en dat helpt bij het maken van keuzes. Of dat tot het gewenste resultaat leidt, dat gaan we zien.”

Inzet, passie en beleving

“Het is mijn taak om het elftal stabiel te krijgen in de dingen die ze doen”, vervolgt Verbeek. “Het is duidelijk dat we het achterin meer dicht moeten houden en naar voren toe meer moeten creëren. Ajax is voetballend natuurlijk sterker, maar dat zegt niet alles. Wij moeten zorgen dat we wat betreft inzet, passie en beleving beter zijn. Daarnaast gaat het in voetbal om momenten, waarin een wedstrijd wordt beslist”

Overlevingsmodus

“We hebben met deze tegenstanders geen eenvoudige serie, maar uiteindelijk spelen we tegen iedereen twee keer”, besluit Verbeek. “Met negen punten uit dertien wedstrijden, moet het besef bij iedereen er zijn dat we in de overlevingsmodus zitten. Als club, als supporters en als spelers. Dat betekent onze huid duur verkopen en punten gaan halen.”

FC Twente – Ajax staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Voorafgaand aan de wedstrijd zijn er twee herdenkingsmomenten. Lees hier daar meer over. FC Twente roept daarnaast iedereen op om op tijd van huis te gaan in verband met mogelijke drukte rondom het stadion. 

Bekijk hier de foto’s van de afsluitende training

Ben jij erbij zaterdag tegen Ajax? Geen Clubcard nodig

Terug in de tijd…. FC Twente – Ajax