02-12-2017

De aanvoerder ging vanavond voorop in de strijd. Stefan Thesker scoorde twee keer en zag een vechtend FC Twente. “Je weet dat je meer inzet en wilskracht moet tonen dan Ajax”

“Als je 3-2 achterkomt en in de 89e minuut 3-3 maakt, dan voelt het wel een beetje als een overwinning”, zei Thesker na afloop. “Ajax scoort in de eerste helft twee keer uit een vrije trap. Zoveel kansen hadden ze verder niet. Wij kregen in de eerste helft twee 100% kansen. Dan denk je wel even: wat zit het tegen. Maar tegelijkertijd geven we niet veel weg en houd je hoop. Om terug te komen hebben we veel energie in de wedstrijd gelegd en ook wel opportunistisch gespeeld. De knop moet dan om en dan moet je vechten. We weten bovendien dat we altijd uit standaardsituaties gevaarlijk kunnen worden.”

“Ajax heeft natuurlijk de betere ploeg. Dan weet je dat meer inzet en wilskracht moet tonen. Dat hebben we vooral in de tweede helft gedaan. Daarom denk ik ook dat we vandaag een gelijkspel hebben verdiend.”

Tom Boere
“Dit is lekker. We zitten in een moeilijke fase en we pakken hier een puntje. Dat is heel belangrijk. Het was een fantastische sfeer met het publiek erachter. We hebben de punten ook heel hard nodig. Dan is dit wel mooi tegen Ajax, zeker na 2-0 achter.” Zelf zorgde de spits voor de late gelijkmaker. Na een vrije trap, kopte hij de 3-3 binnen. “We weten dat we gevaarlijk zijn uit standaardsituaties. Daar trainen we veel op. De bal kwam voor mij perfect. Ik dacht ik moet ‘m alleen raken en hij valt binnen. Scoren is altijd lekker. Tegen Ajax scoren is extra lekker. Ik heb daar lange tijd gespeeld.”

“We moeten het op dit moment hebben van knokken. Uit een ander vaatje tappen: strijd en beleving. Dat hebben we vandaag gedaan.”     

Foto’s: Anja Veurink, Ron Jonker & Bas Everhard

AVE_7424

20171202-FCT-Ajax-BE3_3691