24-11-2017

Stefan Thesker en Peet Bijen waren na afloop teleurgesteld over het resultaat. “Krijgen op een vervelend moment die penalty.”

Thesker
“Het lijkt wel als je laag staat, je niet wordt beloond voor het harde werken”, aldus een ontgoochelde aanvoerder na afloop. “Ik vond dat we het vandaag bij vlagen goed hebben gedaan. We konden de bal voorin alleen niet goed vasthouden, ook omdat we te ongecontroleerd de ballen naar voren speelden.” FC Twente ging rusten met een 0-0 stand. “Dan krijg je een penalty tegen en kom je 1-0 achter. Dan ga je meer vooruit spelen en profiteert AZ daarvan door de 2-0 te maken. In de slotfase krijgen we nog een aantal kansen, maar zit het ook tegen.”

Peet Bijen
“Dit is zuur”, reageerde Bijen na afloop. “We krijgen die strafschop op een vervelend moment. Op dat moment zaten we echt in de wedstrijd en dan merk je dat het geloof wat wegzakt. We bleven strijden. Dan wordt er ook nog een zuivere goal afgekeurd van ons. Al met al denk ik dat we bij vlagen goed verdedigend werk hebben laten zien. Daar moeten we mee verder en werken aan het spel bij balbezit. We moeten geloof houden.”

Foto’s: Ron Jonker

AZ v FC Twente AZ v FC Twente