10-11-2017

Zaterdag en zondag is het DOC Weekend op FOX Sports. Dit weekend worden de FOX Sports Documentaires uitgezonden van verschillende Eredivisie-clubs die het afgelopen jaar te zien zijn geweest. Ook de twee meest recente documentaires  van FC Twente zijn nogmaals te zien op FOX Sports. 

Zaterdag 11 november 17.30 uur - Stranraer Tukker Clan

Het afgelegen Schotse stadje Stranraer verandert in een FC Twente-bolwerk als de ploeg in de zomer van 2017 op bezoek komt. De oefenwedstrijd tegen de plaatselijke vereniging vormt het voorlopige hoogtepunt van een onwaarschijnlijke jarenlange vriendschapsband tussen Stranraer en FC Twente. In ‘Stranraer Tukker Clan’ vertellen Jim McKie, James Hilton en Jeroen Gerritsen over de ontroerende en ongelooflijke ontstaansgeschiedenis van die vriendschap. De documentaire is een ode aan toeval en onverwachte verbroedering.

Zondag 12 november 15.30 uur - Geschenk uit de hemel

In ‘Geschenk uit de hemel’, die zondag 23 april te zien was op FOX Sports, vertellen Sander Boschker, Erik ten Hag, Jeroen Heubach en FC Twente-supporters Willy en Herman Stokkers, Johnny Wagenaar en Martin en Jessie van der Molen over de enorme betekenis die de bekerwinst van 2001 had voor hen en de stad Enschede, in het licht van de vuurwerkramp een jaar eerder. De documentaire ‘Geschenk uit de hemel’ was afgelopen seizoen genomineerd voor FOX Sports DOC van het jaar.