03-11-2017

Zondag komt FC Twente Vrouwen weer in actie. Dit weekend staat de thuiswedstrijd tegen vv Alkmaar op het programma. Na de 7-0 overwinning op Achilles ´29 kan de ploeg van trainer Tommy Stroot met vertrouwen vooruit kijken. Cheyenne van den Goorbergh verwacht ook tegen de tegenstander uit Noord-Holland een positief resultaat.

‘Kansen afgemaakt’

De winst op Achilles ’29 was zeker welkom voor FC Twente Vrouwen. Na een gelijkspel tegen sc Heerenveen en een verliespartij tegen PSV ging het eindelijk weer lopen en werd er een ruime score neergezet. Cheyenne van den Goorbergh was dan ook tevreden met het resultaat. “Opluchting is een groot woord, maar dit was wel weer lekker. Het liep ook goed. Waarom het nu wel ineens ging? We hebben nu gewoon onze kansen afgemaakt en zij lieten ons eigen spelletje spelen. De ruimtes lagen er om te voetballen en dat hebben we gedaan. En goed ook. Het is een prima uitslag met veel perspectief voor de volgende duels.”

‘Drie punten pakken’

Zondag moet de overwinning van afgelopen week een vervolg krijgen tegen vv Alkmaar. Cheyenne van den Goorbergh:  “Ze hebben een aantal mooie resultaten neergezet, maar bijvoorbeeld tegen PEC Zwolle lopen ze dan tegen een grote nederlaag op. We zullen er vol voor moeten gaan, want zij blijven strijden tot de laatste minuut. Ik denk wel dat wij de betere ploeg zijn. We moeten het spel van tegen Achilles ’29 doortrekken. Als we goed in de wedstrijd zitten, dan moeten we zorgen dat we snel de kansen afmaken. Anders laat je ze misschien in de wedstrijd komen en dat moet je juist bij deze ploeg niet doen. Het wordt niet makkelijk, maar die drie punten gaan we pakken.”

De wedstrijd tegen vv Alkmaar wordt gespeeld op het complex van ATC ’65 in Hengelo en begint om 14.30 uur.