30-11-2017

Na een periode van drie weken, waarin FC Twente Vrouwen niet in actie kwam, is het vrijdag weer tijd voor een competitiewedstrijd. Vrijdagavond is PEC Zwolle de tegenstander. Ashleigh Weerden is positief gestemd over de afloop van het duel tegen de nummer vier uit de Eredivisie Vrouwen.

Normale voorbereiding

Afgelopen weken stonden in het teken van de laatste interlands van dit kalenderjaar. Daardoor was de selectie wat uitgedund, maar dat heeft geen invloed gehad op de voorbereiding op het duel tegen PEC Zwolle. “Ondanks dat we drie weken geen competitiewedstrijden op het programma hebben, is er wel goed gewerkt. We hebben een aantal oefenduel gespeeld en lekker getraind. Er waren een aantal speelsters afwezig, maar daardoor ging het er niet minder fanatiek aan toe. We hebben een goede voorbereiding op de wedstrijd tegen PEC Zwolle gehad. Ik denk dan ook dat we er klaar voor zijn.”

‘Drie punten pakken’

Vrijdag gaat het weer om het ‘echie’. FC Twente treft een PEC Zwolle dat op een vierde plaatst staat. Ashleigh Weerden: “PEC Zwolle is op veel posities veranderd. Ze hebben daarnaast ook een aantal buitenlandse speelsters gehaald, Zwolle is een gevaarlijke outsider geworden. Ik verwacht meer druk dan de voorgaande wedstrijden tegen PEC Zwolle. Het is belangrijk dat we ze niet in hun spel laten komen. Zij zullen ook de duels niet schuwen. We zitten er goed in en zetten goede resultaten neer. Dit seizoen begonnen we met ervaren speelsters en veel jongelingen, dat heeft altijd tijd nodig om te groeien. We zijn op de goede weg, maar we kunnen nog beter.  Tegen PEC Zwolle is de volgende test.”

FC Twente Vrouwen – PEC Zwolle Vrouwen wordt gespeeld op het complex van ATC ’65 in Hengelo en begin om 19.30 uur

 

Vrouwen FC Twente v vv Alkmaar