18-11-2017

Trainer Gertjan Verbeek was zaterdag niet tevreden met het optreden van zijn ploeg tegen sc Heerenveen (0-4). De coach had meer strijd en overtuiging willen zien.

“We hadden moeten beginnen zoals we de tweede helft begonnen”, blikte Gertjan Verbeek na afloop terug. “Daarin toonden we meer strijd, overtuiging en drang naar voren. Dat hadden we in de eerste helft totaal niet. We hadden afgesproken, en er ook op getraind, om ze over links te laten opbouwen. Het was de bedoeling om dan de keeper tot de lange bal te dwingen. Dat hebben we één keer gedaan. Dan is de tegenstander slim genoeg om over rechts te spelen en Odegaard te vinden. Dat was ons probleem.”

“Bij de eerste goal laten we vervolgens onze man lopen op het middenveld. Daar kwam niet direct een doelpunt uit, maar wel de corner waar ze uit scoorden. Dat soort dingen kunnen wij ons niet veroorloven. Als je dan vlak voor rust de 0-2 tegen krijgt, wordt het een lastig verhaal. De actie bij de 0-3 is dan ook illustratief voor de situatie waarin we nu zitten. Dat verdient geen schoonheidsprijs. Dit komt hard aan, over de hele wedstrijd genomen niet meer dan terecht.”

Jurgen Streppel

“We zijn blij dat we de wedstrijd hebben gewonnen. We hadden een lastige serie achter de rug. We hebben het erg goed gedaan. Passie getoond en de meeste duels gewonnen. Dan komt vervolgens het voetbal bovendrijven en hebben wij handige middenvelders. De jongens wilden zo graag winnen, dat we op een gegeven moment nog onrustig werden. Ik ben blij dat we ook nog de 4-0 maakten.”

Foto’s: Anja Veurink en Ron Jonker

AVE_6960 AVE_6979 FC Twente v sc Heerenveen