10-11-2017

Afgelopen dagen kwamen diverse FC Twente-spelers in actie voor de nationale (jeugd)selectie. Een overzicht van de Twentse internationals.

Thomas Lam & Fredrik Jensen – Finland
Voor Finland stond donderdagavond de oefeninterland tegen Estland op het programma. Lam en Jensen speelden de hele tweede helft bij de nationale ploeg. Het duel in Helsinki werd met 3-0 gewonnen.

Joël Drommel – Jong Oranje
Jong Oranje speelde vrijdag de EK-kwalificatieduels tegen Andorra. Het duel werd gespeeld in Doetinchem en eindigde in een riante 8-0 zege. Joel Drommel kwam deze wedstrijd niet in actie.

Richard Jensen – Jong Finland 
Jong Finland speelde vrijdag een EK-kwalificatieduel in en tegen Georgië. Jensen, aanvoerder van Jong Finland, zag zijn ploeg tweemaal op voorsprong komen, maar uiteindelijk werd het 2-2 in Tbilisi.

Marko Kvasina – Jong Oostenrijk
Marko Kvasina speelde vrijdag met Jong Oostenrijk in eigen land de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Servië. Kvasina begon in de basis en werd na een uur spelen gewisseld. De bezoekers wonnen met 1-3. Dinsdag volgt de uitwedstrijd tegen Jong Macedonië.

Isaac Buckley-Ricketts – Engeland onder 20
Engeland onder 20 speelt aanstaande dinsdag een uitwedstrijd tegen Duitsland onder 20.

Jeffrey de Lange  – Oranje onder 20
Jeffrey De Lange behoort deze week tot de selectie van Oranje onder 20. Het team nam het donderdag in Uden op tegen Zwitserland. Oranje won met 1-0, De Lange kwam deze wedstrijd niet in actie. Dinsdag wacht een oefeninterland in en tegen Italië.

Lukas Browning-Lagerfeldt – Zweden onder 19
Zweden onder 19 speelde afgelopen week twee oefeninterlands in het Spaanse Lloret de Mar. Zweden nam het op tegen de leeftijdsgenoten uit Polen (0-1 verlies) en Finland (3-0 winst).