27-11-2017

Het Stedelijk Lyceum is dit jaar 25 jaar een Topsport Talentschool. Een middelbare school die zo is ingericht dat topsporters hun sport met school kunnen combineren. Zo ook voetballers spelend in de jeugdacademie van FC Twente. Dat vergt een goede samenwerking tussen de club en de school. Afgelopen week was er een jubileumavond en daarbij waren ook Hoofd Opleiding Michel Jansen en Jelle van der Heyden aanwezig.

“Onze studiecoördinator hier heeft wekelijks contact met de school”, vertelt Hoofdopleiding Michel Jansen. “We hebben ook onze ruimtes op school en onze trainers lopen hier rond. Je ziet dat de samenwerking echt weer vorm krijgt.” Jelle van der Heyden zat in zijn jeugd op het Stedelijk Lyceum. “Het was erg fijn om mijn huiswerk op school te kunnen maken. Dan hoefde ik het niet elke keer thuis nog te doen. Ik kon ook leren op school, dus dat was echt een voordeel.”

Bekijk het item in onderstaande videoplayer

 

IMG_6157   Foto’s: Het Stedelijk Lyceum