05-11-2017

In een wedstrijd met zeven doelpunten eindigde FC Twente aan de verkeerde kant van de score. Na afloop van PSV – FC Twente (4-3) blikte Gertjan Verbeek tijdens de persconferentie terug op zijn debuutwedstrijd voor FC Twente.

Gertjan Verbeek

“We hebben de eerste helft gezien dat we vanuit de reactie goed mee konden voetballen. We hadden er voor gekozen het middenveld van PSV vast te zetten en met vijf man achterin te spelen. Daarin zijn we redelijk goed geslaagd, ook al was het na vijftien minuten 1-0. Dat doelpunt was in die fase de enige grote kans.”

“De tweede helft was een heel ander verhaal. PSV had duidelijk de opdracht meegekregen om snel afstand te nemen. We kwamen er een kwartier lang goed doorheen, met het nodige geluk, want we hadden het moeilijk. De 2-1 viel uit het niets. Na de 2-2 ontstond er een interessant gevecht. De vraag was hoe lang we het vol zouden kunnen houden. De 3-2 kwam voort uit een ongelukkig moment. Dan kom je weer terug in de wedstrijd en denk je in de 90e minuut, misschien zit er een verrassing in. Dan wordt het 4-3, maar we hadden een punt verdiend.”

“Ik moet de ploeg een compliment maken. Wanneer je drie keer terugkomt en in blessuretijd toch nog een goal om de oren krijgt, dan is de teleurstelling heel groot. Ik heb na afloop gezegd dat de spelers hebben laten zien wat ze in een uitwedstrijd kunnen. De thuiswedstrijden zijn het probleem niet, maar dit niveau in een uitwedstrijd mag geen incident zijn. Het moet de structurele norm zijn. De komende tijd zal blijken of het lukt, want dan hebben we vandaag toch wat geleerd.”

Phillip Cocu

”FC Twente heeft elke keer de rug gerecht. De eerste helft maakten we met de passing slechte keuzes, door te combineren door het centrum. Precies daar waar FC Twente ons opwachtte. Zij speelden veel meer man tegen man, waar voorheen in de zone werd verdedigd. De tweede helft was er meer schwung in het elftal, maar we verspeelden steeds snel de bal. Het werd een interessant open duel, wat je dan in de extra tijd nog wint. Dat was misschien wat gelukkig, door het eigen doelpunt, maar de ploeg speelde met overtuiging en de wil om te winnen.”

Banner_MotM

Foto’s: Gerrit Snippert

IMGL7752