22-11-2017

Theo Pahlplatz, Issy ten Donkelaar, Jan Jeuring, Kees Warringa, Willem de Vries, Egbert ter Mors, Lloyd Rooks en Jan Bronkers. Een aantal van hen was in het verleden al intensief betrokken bij de scouting en gaat nu (weer) een prominente rol vervullen binnen de jeugdscouting van de Voetbalacademie. Maandagmiddag was in De Grolsch Veste de kick-off en werd de groep verwelkomd door Hoofd Jeugdscouting Kenneth Zandvliet.

“Afgelopen jaar hebben we binnen de jeugdscouting diverse zaken onder de loep genomen”, legt Zandvliet uit. “Een van de zaken waar we heel scherp naar hebben gekeken was de eindfase van onze jeugdscouting. Daar willen we een verbeterslag maken. Het is mooi dat deze oud-spelers daar nu een belangrijke rol in gaan spelen.”

Kijken naar potentie om eerste elftal te halen
De groep gaat heel specifiek kijken naar de jongens die voor de bovenbouw van de Voetbalacademie worden gescout. Zandvliet: “De spelers zijn al door de trechter van de scouting gekomen en dus in de eindfase van de scouting. Hebben deze spelers daadwerkelijk de potentie om het eerste elftal van FC Twente te halen? Met die ogen zullen zij de spelers gaan bekijken, specifiek ook naar de spelers op de positie waar ze zelf ooit speelden.”

Bij elkaar meer dan 1700 wedstrijden in het eerste
Theo Pahlplatz, Issy ten Donkelaar, Jan Jeuring, Kees Warringa, Jan Bronkers. Een legio voetbalervaring. “Bij elkaar meer dan 1700 wedstrijden in FC Twente 1. Wat is er mooier om gebruik te mogen maken van de ervaring van deze mannen, die allemaal hun sporen in het Twentse voetbal ruimschoots hebben verdiend. Zo zijn we ervan verzekerd dat er met veel kennis naar jeugdspelers wordt gekeken.”

Grote passie voor FC Twente
De mannen zullen naast scouten van nieuw talent ook vanuit opleidingsoogpunt kijken naar de huidige spelers van de Voetbalacademie. “Wat maakt de speler voor een ontwikkeling door? Heeft de speler de potentie op het eerste team van FC Twente te halen? Daarover brengen zij advies uit”, geeft Zandvliet aan. “Het is mooi om van de ervaring van deze groep gebruik te kunnen maken. Ze hebben een grote passie voor voetbal en in het bijzonder voor FC Twente. Zo heb ik ze de afgelopen periode leren kennen; als zeer betrokken bij de club. Ze volgen alles op voetbalgebied en zijn vaak op het Trainingscentrum te vinden. Prachtig om die motivatie te zien.”

Niet op foto: Jan Jeuring en Willem de Vries