23-11-2017

Vrijdagavond trapt FC Twente het weekend in de Eredivisie af met de uitwedstrijd tegen AZ. Een dag voor het treffen blikte trainer Gertjan Verbeek vooruit op het treffen in Alkmaar.

Jos Hooiveld begint tegen AZ in de basis. “Een speler als Jos kunnen we in deze wedstrijd goed gebruiken”, gaf trainer Gertjan Verbeek donderdagmiddag  aan. “Op de trainingen merk je dat ook. Jos is een speler die sturing geeft, medespelers op de plaats kan zetten en kan motiveren met zijn routine en ervaring.” Hidde ter Avest keert tegen AZ terug in de selectie. De verdediger kampte de afgelopen weken met liesklachten en is weer inzetbaar. Verbeek  kan tegen AZ niet beschikken over de geblesseerde middenvelders Danny Holla, Jelle van der Heyden en Haris Vuckic.

“Behoorlijke kluif”

“We moeten zorgen dat we stabiliteit krijgen in onze prestatiecurve”, gaf Verbeek aan. “Dat heeft te maken met vastigheid en dat spelers geloof hebben in wat ze doen.” AZ staat momenteel op een derde plek in de Eredivisie. Voor Verbeek is het treffen in Alkmaar een weerzien met een van zijn voormalige clubs. “Ik heb een leuke tijd gehad bij AZ en ben er redelijk succesvol geweest. AZ speelt behoorlijk aanvallend, met name over de rechterkant, en laat frivool spel zien. Daar moeten wij een antwoord op zien te vinden. AZ-uit is een behoorlijke kluif.”

AZ – FC Twente, aanvang 20.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof.

In verband met het overlijden van Dik Wessels dragen de spelers van FC Twente tegen AZ rouwbanden.