03-11-2017

Zondagmiddag treedt FC Twente in Eindhoven aan tegen PSV. Een wedstrijd waarin Gertjan Verbeek zijn debuut maakt als trainer van FC Twente. Vrijdagmiddag blikte Verbeek vooruit op het duel met de koploper.

Gertjan Verbeek kan tegen PSV niet beschikken over Danny Holla en Haris Vuckic. “Holla heeft een kuitblessure en is er twee tot drie weken uit. Vuckic is terug naar zijn geboortestreek en revalideert daar verder”, lichtte Verbeek toe. “Tighadouini kreeg vandaag op de training een ‘tik’ , maar dat mag richting morgen en zondag geen probleem zijn.” Jos Hooiveld ontbrak op het veld in verband met koorts. Of Oussama Assaidi zondag inzetbaar is, is nog een vraagteken. “Oussama heeft last van zijn lies en heeft aangepast getraind”, aldus Verbeek.

Extra energie

Tijdens zijn eerste dagen bij FC Twente heeft Verbeek verschillende indrukken opgedaan. “Je ziet wel dingen die beter of anders kunnen. Daarin meng je je dan wel en ben je meer aanwezig dan in het begin van de week. In één keer rigoureus breken met de gedachtegoed van de afgelopen maanden is niet verstandig. Dat geeft alleen maar onrust en onzekerheid. Tegen PSV moet je zeker geen onzeker elftal in het veld hebben staan. Als ik naar afgelopen week kijk zijn de jongens goed gereageerd op de situatie, hopelijk geeft hen dat extra energie. Dat kunnen we gebruiken tegen PSV. ”

“Op korte termijn willen we graag verbetering zien en vertrouwen krijg je alleen maar door succesbeleving. Het is niet zo dat PSV niet te verslaan is, in het voetbal is er altijd een mogelijkheid en dat maakt het ook zo interessant. Negen van de tien keer heb je misschien geen kans tegen PSV, die ene keer dat je hem wel hebt moet je die grijpen. Het kan zo maar zijn dat dit zondag is.”

“Heel zakelijke ploeg”

PSV is met 27 punten uit tien wedstrijden de koploper in de Eredivisie. “Ik vind PSV een heel zakelijke ploeg”, vervolgt Verbeek. “Ze maken makkelijk doelpunten, maar er zijn ook momenten dat ze de tegenstander in leven laten. Dat zag je tegen Heracles en Vitesse.  Wedstrijden die PSV verdiend won, maar wel waarin ze de teugels lieten vieren. Dan kan het voor hen ook verkeerd aflopen.”

FC Twente werkt zaterdagmorgen de afsluitende training af richting de wedstrijd tegen PSV.

PSV – FC Twente, aanvang 16.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.