07-11-2017

Op zaterdag 13 januari geeft Golden Earring een rockconcert in Expo Twente in Enschede. Inmiddels is het 10 jaar geleden dat de band voor het laatst optrad in deze regio en op dezelfde locatie. Vanuit FC Twente krijgt elke seizoenkaarthouder €5,- korting op een ticket voor dit concert.

Ter opfrissing..
Golden Earring heeft een unieke plaats in de Nederlandse popmuziek. De band begon in het midden van de jaren zestig met optreden en platen maken. Hierbij groeide Golden Earring al snel uit tot één van de boegbeelden van de bloeiende Haagse beatscene. In de jaren die volgden sloeg de band zijn vleugels steeds verder uit. De band toerde met succes door Amerika en scoorde internationale hits met ‘Radar Love’ en ‘Twilight Zone’. Het album ‘Moontan’ staat al decennia te boek als een hoogtepunt in de Nederlandse rockhistorie.

Wat is de opstelling van de band?
Golden Earring speelt nog altijd in de klassieke formatie zoals die in 1970 tot stand kwam met zanger Barry Hay, gitarist-zanger George Kooymans, bassist Rinus Gerritsen en drummer Cesar Zuiderwijk. De elektrische optredens vinden in zalen, op festivals en af en toe in feesttenten plaats. Voor de concerten kan de band putten uit een immens repertoire van oude en nieuwe singles en albumtracks. Keer op keer weten ze met energieke shows meerdere generaties fans aan zich te binden. En door nieuw werk te spelen, zoals songs van het in 2012 verschenen nummer-1 album Tits ‘n Ass, wordt de nostalgie op een veilige afstand gehouden.

Dit mag je niet missen!
Kijk hier voor meer informatie met betrekking tot de reguliere kaartverkoop en hier met betrekking tot de verkoop voor seizoenkaarthouders van FC Twente.