09-11-2017

In deze interlandweek speelde FC Twente donderdagmiddag een oefenwedstrijd tegen VfL Wolfsburg. Het duel bij de Bundesliga-club ging met 2-1 verloren. Na afloop van het treffen in het AOK Stadion blikte trainer Gertjan Verbeek terug op de wedstrijd. 

Meer inzichten

“Een leerzame oefenwedstrijd tegen een goede tegenstander”, aldus trainer Gertjan Verbeek na afloop. “Een duel waarin we de spelers goed hebben kunnen beoordelen. Met name de jongens die vandaag langer gespeeld hebben en zondag niet. Een wedstrijd is toch altijd anders dan een training, waardoor je op deze manier meer inzichten krijgt.”

“Je hoopt vandaag een aantal kleine veranderingen terug te zien over hoe ik denk over voetbal”, vervolgt Verbeek. “In de eerste helft zag je dat het bij de jongens die zondag ook speelden meer is blijven hangen, dan bij het elftal in de tweede helft. Dat was meer onsamenhangend, toen vielen ook de goals.”

Samenwerken

“Wanneer je wilt samenwerken moet er vertrouwen ontstaan. Zonder vertrouwen lukt dat niet. Als de ene speler gaat twijfelen doet de ander dat ook. Dan zie je vaak doelpunten ontstaan en dat moet eruit. Het moet stabieler worden, vaste afspraken, zodat iedereen weet waar hij zich aan moet houden. De linkerhand moet weten wat de rechterhand doet. Daar hebben we even tijd voor nodig. Volgende week kunnen we de hele week trainen en dan zijn de internationals weer terug. Over de inzet, gedrevenheid en vastberadenheid ben ik niet ontevreden, voetballend moet het nog beter.”

Foto’s: Gerrit Snippert

 

IMG_5994

IMG_6010