24-11-2017

FC Twente heeft de uitwedstrijd bij AZ verloren. In Alkmaar stond het na negentig minuten spelen 2-0. Na iets meer dan een uur spelen was het Alireza Jahanbakhsh die AZ door middel van een penalty op voorsprong zette. Kort daarna maakte Van Overeem de tweede goal in het voordeel van de ploeg uit Alkmaar.

”Ik denk dat we het een uur lang goed voor elkaar hadden, weliswaar met wat kunst- en vliegwerk”, aldus Gertjan Verbeek. ”Ik moet wel zeggen dat we daar voetballend weinig tegenover stelden, misschien wel te weinig. Als je kijkt naar het verschil tussen AZ en Twente is dat niet zo vreemd.”

”Resultaat is bij ons ook vorderingen zien ten opzichte van vorige week. Die heb ik gezien, maar het was niet genoeg om van AZ te winnen. Ondanks dat een naar mijn gevoel zuiver doelpunt wordt afgekeurd, heeft AZ vandaag meer dan terecht gewonnen.”

Scoreverloop
65′ Jahanbakhsh
70′ Van Overeem
 
Scheidsrechter: Martin van den Kerkhof
Gele kaart: Lam (FC Twente)
Opstelling FC Twente: Brondeel, Ter Avest (73′ Slagveer), Bijen, Hooiveld, Thesker, Cuevas, Lam, Liendl (79′ Laukart), Jensen, Assaidi (73′ Tighadouini), Boere
Opstelling AZ: Bizot, Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Ouwejan, Koopmeiners, Midtsjo, Til, Jahanbakhsh, Weghorst, Van Overeem (87′ Seuntjes)

Foto’s: Ron Jonker

AZ v FC Twente AZ v FC Twente AZ v FC Twente AZ v FC TwenteAZ v FC Twente

AZ v FC Twente

AZ v FC Twente

AZ v FC Twente