28-11-2017

Tony Kok en Emre Benli hebben de eerste stap gezet naar het WK FIFA 2018. Onze eSporters plaatsten zich in de maand november bij de beste 64 van de wereld. Tony en Emre is het eerste en enige duo uit Nederland dat actief is bij een voetbalclub en zich deze maand kwalificeerde.

‘’We mogen trots zijn op de prestatie van Emre. Hij kwalificeerde zich niet alleen als eerste op de XBOX, maar heeft ook net zoveel overwinningen als de huidige wereldkampioen FIFA, Spencer Ealing’’, vertelt Delano Limaheluw van eSports partner Bundled. ‘’Ik ben er heel erg blij mee. Hiermee zet je de eerste stappen richting het WK en nu komt het echte werk’’, aldus Emre. Het feit dat Emre de eerste Nederlander is die zich wist te kwalificeren op de XBOX maakt het voor hem een stuk specialer. ‘’Dat maakt het wel bijzonder. Je begint wel met veel zelfvertrouwen en hoopt erbij te zitten maar dat ik mij als eerste Nederlander op de XBOX zou kwalificeren had ik nooit verwacht.’’

“Vorig jaar was het niet gelukt om mij voor de eerste regional te kwalificeren, dus het is extra mooi dat het dit jaar wel in één keer is gelukt”, vertelt Tony. “Het was een zware maand waarin ik de druk om me te plaatsen voelde, het is heerlijk dat die druk nu wegvalt.” De kwalificatie is voor Tony een bekroning op een goed seizoen in de eDivisie. “Ik wil voor het kampioenschap gaan maar door mijn start wordt dat moeilijk. De winnaar van de eDivisie kwalificeert zich automatisch voor de play-offs van het WK. Ik hoop zoveel mogelijk wedstrijden in de competitie te winnen om zo hoog mogelijk te eindigen”, aldus onze eSporter.

7 Miljoen deelnemers
‘’Het is heel bijzonder dat deze jongens zich zo vroeg weten te kwalificeren’’, vertelt Limaheluw. ‘’Om aan te geven hoe goed de prestatie is; wereldwijd zijn er meer dan zeven miljoen mensen die een poging wagen om bij de beste 64 te horen. Tony wint 155 van de 160 wedstrijden, en dan te beseffen dat het verschil met de beste tien maar twee wedstrijden is’’, aldus Limaheluw.

Kwartfinale
Tony en Emre staan nu twee rondes van het wereldkampioenschap af. In januari zullen zij namens FC Twente uitkomen in deze ronde. De FUT Champions Cup #1 is de eerste mogelijkheid voor spelers om zich te kwalificeren, die kans hebben beiden eSporters dus gepakt. ‘’Indien zij zich hier weten te plaatsen voor de volgende ronde zijn ze nog maar één stap verwijderd van de grote finale, het wereldkampioenschap’’, aldus Limaheluw.

Volg de verrichtingen van onze eSporters via Instagram: fctesports

 

6a2b73ce-d955-47cc-8a3c-2da6aa12f1bd