21-11-2017

Ons bereikte vanochtend het droevige bericht dat Dik Wessels (71) plotseling is overleden. Dik zal altijd een begrip blijven in de regio Twente en ver daarbuiten. Een man met een grote liefde voor FC Twente. Hij speelde de afgelopen periode een cruciale rol in de redding van de club.

Jan van Halst: “We zijn erg geschrokken. Zijn overlijden komt totaal onverwachts en raakt ons diep. Voordat ik vorige zomer besloot terug te keren bij FC Twente, ben ik eerst bij Dik langsgereden. Zijn steun was voor mij belangrijk. Dat bleek ook wel, want dankzij Dik bestaat FC Twente nog. Dat durf ik best te zeggen. Ik ken Dik vanaf mijn Diekman-tijd, waarin hij sponsor was van de club. Hij is altijd zeer betrokken gebleven. Net als zijn broer Herman, oud-voorzitter van FC Twente, die in 2007 is overleden.”

“Voor Dik zelf was het niet meer dan normaal dat hij zijn club FC Twente hielp. Hij had een grote liefde voor de club. Dik was een man op de achtergrond en werd ook niet graag gezien als de redder van FC Twente. Van het Twentse bedrijfsleven was hij degene die vorig jaar het voortouw nam toen de club op omvallen stond. Dik droeg de aanvoerdersband en zette de lijnen uit. Daarvoor is de club hem eeuwig dankbaar. Onlangs – thuis tegen FC Utrecht – was Dik nog in het stadion. Hij kwam altijd graag met zijn kinderen en kleinkinderen naar de wedstrijden. Komende week zouden we weer met elkaar om tafel gaan. Het voelt onwerkelijk dat dit nooit meer zal gebeuren.”

FC Twente wenst familie en nabestaanden veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. FC Twente wil vrijdag uit bij AZ met rouwbanden spelen. Thuis tegen Ajax zal stil worden gestaan bij het overlijden van Dik Wessels. 

Foto: Carlo ter Ellen