17-11-2017

Zaterdagavond komt sc Heerenveen op bezoek in De Grolsch Veste. Voor trainer Gertjan Verbeek een bijzondere wedstrijd.

“Het is natuurlijk mijn eerste thuiswedstrijd hier”, licht Verbeek toe. “Daarnaast heb ik een bijzonder gevoel bij Heerenveen. Ik heb daar bijna 25 jaar rondgelopen, mijn langste tijd als speler. Negen van de tien keer ben ik voor Heerenveen, maar morgenavond niet. Kortom, een speciaal duel.”

Vuckic, Ter Avest en Holla 

Verbeek kan zaterdagavond niet beschikken over Haris Vuckic, Danny Holla en Hidde ter Avest. “Bij Hidde heb ik goede hoop dat hij volgende week aansluit. Dat verwacht ik bij Danny nog niet. Haris zijn we langer kwijt. Hij heeft een vervelende blessure onder zijn voet en we kunnen hem steeds wat meer belasten. Het  doel is dat hij op trainingskamp meekan, zodat hij de tweede seizoenshelft weer inzetbaar is.”

Assaidi inzetbaar, Sambissa bij selectie

“Verder hebben we zaterdag iedereen aan boord”, aldus Verbeek. “Adnane had wel wat last van zijn lies, maar ik verwacht dat hij er bij is.” Ook Assaidi is volledig inzetbaar. “Hij heeft de laatste trainingen vol mee gedaan en liet weer mooie dingen zien.” De Franse verdediger David Sambissa maakt voor het eerst deel uit van de selectie. “David kan zowel links-  als rechtsback spelen. Hij zit morgen op de bank.”

FC Twente-sc Heerenveen, aanvang 18.30 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis.

Ben jij erbij zaterdag tegen sc Heerenveen? Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf €17,50.