09-11-2017

Na twee overwinningen wacht voor FC Twente Vrouwen een belangrijk duel. Vrijdagavond (19.30 uur) wacht ADO Den Haag dat drie punten minder heeft, maar nog een wedstrijd tegoed heeft. Vooraf een spannend treffen. Joëlle Smits blikt vooruit op het duel in Den Haag. 

‘Goede prestatie’

FC Twente Vrouwen leek afgelopen week tegen vv Alkmaar punten te laten liggen, maar kort voor tijd was daar toch de 2-1. Een knappe prestatie volgens Joëlle Smits, zeker omdat de ploeg bijna een uur met tien speelde. “We kunnen met een goed gevoel terugkijken, ondanks de rode kaart wisten we toch een goed resultaat neer te zetten. Het was een echte teamprestatie. We raken steeds meer op elkaar ingespeeld en dan komen de resultaten vanzelf. We hebben de flow te pakken en nu moeten we doorgaan.”

‘De lijn doortrekken’

Door de twee overwinningen doet FC Twente weer mee om de bovenste plaatsen. Wil het daar blijven dan zal het moeten winnen in de topper tegen ADO Den Haag. Joëlle Smits denkt dat het een spannend duel wordt. “Het zal niet makkelijk worden. Gezien de stand zullen beide teams aan elkaar gewaagd zijn. Kraker is misschien een groot woord voor deze wedstrijd, maar het is wel een belangrijk duel. ADO Den Haag heeft een wedstrijd minder gespeeld en maar drie punten achterstand. Als we verliezen gaan ze ons voorbij. Dat moeten we kosten wat kost zien te voorkomen. We moeten oppassen voor de strijd die zij in de wedstrijd kunnen leggen. Ze werken hard voor iedere bal en geven niet zo maar op. Dat kunnen wij echter ook. We moeten uit gaan van onze voetballende kwaliteiten. Als we de lijn door kunnen trekken van de afgelopen wedstrijden, dan moeten we ook tegen ADO een goed resultaat neer kunnen zetten.”