05-11-2017

FC Twente Onder 17 wacht na zeven competitiewedstrijden nog altijd op de eerste punten van het seizoen. Trainer Guido den Dikken verwacht dat die punten er in de komende weken gaan komen.

“We kunnen heel goed voetballen”, zegt Den Dikken. “Met onze kwaliteiten hoeven we voor geen enkele tegenstander onder te doen. We moeten tegen elke ploeg een resultaat kunnen halen. Er zijn namelijk ploegen die meer punten hebben dan wij, maar wel minder kwaliteiten hebben.”

Minstens gelijkwaardig
“In alle wedstrijden, op ‘Ajax-uit’ na, zijn we minstens gelijkwaardig geweest. Tegen FC Emmen waren we bijvoorbeeld zo veel beter en kregen we zo veel kansen. Maar voor het resultaat is het niet bevorderlijk als je de goals te makkelijk weggeeft. En tegen PSV hadden we de wedstrijd naar ons toe kunnen trekken.”

Voldoende kansen
Volgens Den Dikken liggen daar kansen voor Onder 17. “We zullen effectiever moeten worden voor het doel, want we creëren vaak voldoende kansen. We moeten de tegenstander dus meer pijn doen op de momenten dat het kan. Aan de andere kant moeten we ervoor zorgen dat we het de tegenstander moeilijker maken om te scoren. Al is het soms ook ongelukkig hoe we doelpunten incasseren.”

Snel juiste vibe vinden
Dat was zaterdag het geval in de wedstrijd tegen ADO Den Haag O17. “We begonnen slap, maar kwamen wel twee keer goed terug in de wedstrijd. De tegengoals waren wat ongelukkig, maar dat is ook typerend voor de plek waar we nu staan. We zullen als team zo snel mogelijk de juiste vibe moeten vinden.”

Geknokt voor resultaat
“In de wedstrijd tegen ADO zag je dat het team heeft gestreden voor een resultaat. De jongens hebben er echt voor geknokt.” Na de 2-3 lukte het Onder 17 echter niet om door te drukken naar 3-3. “Bij ons aan de kant was er meer geloof dan bij de jongens in het veld. Als het geloof net wat meer groeit en we meer als team gaan opereren, pakken we snel punten. We spelen immers goed en dat biedt perspectief.”

Bekijk ook de uitslagen en statistieken van de overige jeugdwedstrijden.

 

Foto’s: Stephan Schukkink

 

DSC_7507 DSC_7505 DSC_7481 DSC_7475 DSC_7474 DSC_7461