25-11-2017

FC Twente Onder 16 pakte zaterdagochtend op het Trainingscentrum in Hengelo een punt tegen de leeftijdsgenoten van Feyenoord (3-3). Na afloop toonde trainer Job ten Thije zich tevreden over de manier waarop zijn ploeg speelde. “Zo hoort een jeugdploeg van FC Twente te spelen.”

Bekijk ook de uitslagen en statistieken van de overige jeugdwedstrijden.

“Als we deze wedstrijd in De Grolsch Veste hadden gespeeld, hadden de mensen hun handen stuk geklapt. Ik ben dan ook trots op de manier waarop we hebben gespeeld”, zegt Ten Thije, die binnen de Voetbalacademie een aantal kernwaarden nastreeft. “We willen strijd, passie en dynamisch voetbal zien. En dat heb ik vandaag naar tevredenheid terug gezien. Ik heb als jeugdtrainer genoten langs de zijlijn.”

Vertaling tegen een topploeg
“We hadden veel diepte in ons spel en stonden in balbezit niet stil. We waren heel dynamisch. Dat uitte zich bij balbezit tegenstander in vroeg doordrukken op het middenveld en inschuivende verdedigers”, vervolgt Ten Thije. “Je legt daar in trainingen de nadruk op en wilt dat vertalen naar wedstrijden. Dan is het goed om te zien dat we dat in een wedstrijd tegen een topploeg als Feyenoord doen.”

Uitvoering zoals het hoort
Dat neemt niet weg dat er voor Onder 16 meer had ingezeten. “We hebben onszelf met drie goals uit tien kansen niet genoeg beloond. Wel is het positief dat we in zo’n wedstrijd tot zo veel kansen komen, al geven we de doelpunten ook weer te gemakkelijk weg. Maar over vandaag ben ik vooral heel tevreden over de uitvoering. Zo hoort iedere jeugdploeg van FC Twente te spelen. Het was echt een mooie wedstrijd.”

Kampioenspoule
Onder 16 wacht na de remise tegen Feyenoord O16 nog twee competitiewedstrijden: uit bij PSV O16 en thuis tegen Sparta Rotterdam O16. In die wedstrijden hoopt Onder 16 een plek bij de eerste zeven veilig te stellen. Dat zou betekenen dat het na de winterstop speelt in een soort ‘kampioenspoule’.