18-11-2017

FC Twente Onder 13 heeft zaterdagmiddag een knappe prestatie geleverd. Op het Trainingscentrum in Hengelo won de ploeg namelijk met 2-0 van het hooggeklasseerde Ajax O13. “Als je zo’n wedstrijd wint, dan kun je concluderen dat je iets goed hebt gedaan”, lacht trainer Douwe Jansen na afloop.

Bekijk ook de uitslagen en statistieken van de overige jeugdwedstrijden.

De oefenmeester vindt dat de spelers van Onder 13 tegen de leeftijdsgenoten van Ajax bijzonder goed voor de dag zijn gekomen. “Het was vandaag vooral het collectief dat het verschil maakte, een echte teamprestatie”, meent Jansen. “De jongens speelden vanuit hun taak en dat zorgde voor een goede onderlinge samenwerking. En uiteindelijk leidt dat dan tot een mooi resultaat tegen Ajax.”

Veel strijd en druk
In de wedstrijd tegen de Amsterdammers liet Onder 13 de tegenstander niet in de wedstrijd komen. “We hebben de wedstrijd gespeeld met veel strijd, en druk op de tegenpartij. Zo konden we het spel van Ajax ontregelen. Zelf hebben we in de eerste helft veel kansen gecreëerd. Dusdanig veel dat we naar mijn mening wel wat vaker hadden mogen scoren”, vervolgt Jansen, die bij rust met 1-0 leidde met Onder 13.

Speelwijze kost energie
Na de theepauze ging Onder 13 vrolijk verder. “We hadden in de tweede helft een goede start, mede dankzij de energie die we in ons spel legden. Maar je zag ook dat het soms zo veel energie kost, dat de tegenstander meer gaat drukken. Ajax deed dat en ging met meer jongens voorin voetballen.”

Doen voor niemand onder
Onder 13 hield echter stand en kwam er gaandeweg de tweede helft weer beter in. “Na wat wisselingen pakten we het goed op en vlak voor het einde maakten we nog de 2-0.” Daarmee stelde Onder 13 de drie punten veilig. “Zo zie je dat we voor niemand hoeven onder te doen, ook niet voor Ajax.”