11-11-2017

FC Twente Onder 12 walste zaterdagochtend in Eindhoven over de leeftijdsgenoten van PSV, afdeling Helmond, heen. De score liep op tot 3-23, tot tevredenheid van trainer Job Lamberink. “We hebben vandaag gigantisch veel kansen gecreëerd en dat is goed om te zien”, zegt hij na afloop.

Bekijk ook de uitslagen en statistieken van de overige jeugdwedstrijden.

In Eindhoven moesten de spelers van Onder 12 flink aan de bak. “We hadden geen wisselspelers, dus de jongens moesten veel spelen. Dat hebben ze heel goed gedaan”, meent Lamberink. “We konden continu de vrije man vinden op het middenveld en hadden veel variatie in ons spel. We vonden steeds de diepgang en wisselden snel van kant. In balbezit was het gewoon een heel goede wedstrijd van ons.”

Snelle balveroveringen
Ook bij balbezit van PSV kende Onder 12 een sterk optreden. “Vanuit verdedigend opzicht hebben we het goed opgepakt, met snelle balveroveringen op de helft van de tegenstander. We zijn moeiteloos overeind gebleven. De jongens hebben ontzettend goed, geconcentreerd verdedigd.”

Constant dreigend
Dat geldt ook voor het aanvallen, want Onder 12 dook vaak op voor het Eindhovense doel. “We hebben vandaag gigantisch veel kansen gecreëerd en waren constant dreigend. Dat is goed om te zien, hoewel we ook veel kansen niet benut hebben”, aldus Lamberink, die zijn ploeg 23 keer zag scoren.

Wennen aan groot veld
Voor Onder 12 staat het seizoen tevens in het teken van de voorbereidingen op komend jaar. Vanaf dan speelt de ploeg immers op een groot veld. “Nu laten we de spelers eraan proeven op toernooien en in oefenwedstrijden. Het heeft tijd nodig om daar aan te wennen. Maar we zijn al wel een stuk verder dan eerder in het seizoen. We spelen ons systeem nu steeds makkelijker op een groot veld.