26-10-2017

Vrijdagavond komt FC Twente Vrouwen weer in actie in de Eredivisie Vrouwen. Na een gelijkspel en een nederlaag wordt het tijd om punten te gaan pakken. De eerstvolgende tegenstander is Achilles ´29. Voor Kika van Es is ploeg uit Groesbeek een oude bekende. Zij verwacht dat er gewonnen wordt van haar vorige club.

Grote waardering

De afgelopen twee weken stonden er weer interlands op het programma. Ook voor het Nederlands elftal. Dinsdag werd er gewonnen van Noorwegen (1-0), maar woensdag stond er voor de Europees kampioenen nog wat anders op het programma. Alle speelsters en de selectie die deze zomer de beste van Europa werden, gingen op bezoek bij de Koning en Premier Mark Rutte en werden benoemd tot Ridder in Orde van Oranje Nassau. Ook Kika van Es. Een hele eer. “Het was echt heel speciaal. Eerst kregen Sarina Wiegman en Lieke Martens een lintje. Wij dachten dat het daar bij bleef, maar toen werd de hele selectie gehuldigd. Het is het zoveelste mooie moment de afgelopen maanden met de Oranje Leeuwinnen. Je wordt eigenlijk geleefd, maar het is allemaal schitterend om mee te maken. Een ervaring die je altijd bij je draagt.”

‘Spannend duel tegen oude bekende’

Na de interlandperiode moet de focus weer volledig op de volgende wedstrijd met FC Twente. De laatste twee wedstrijden leverde geen overwinning op, waardoor dit in het komende duel wel wenselijk is. Dat moet dan gebeuren tegen Achilles ’29, de vorige club van Kika van Es. Voor haar wordt dit dus een speciale wedstrijd. “Het is leuk om tegen Achilles ’29 te spelen, hopelijk voor ons een positief weerzien. We willen natuurlijk winnen na een gelijkspel en een nederlaag. Dat wordt ook van ons verwacht. FC Twente is een grote club in het vrouwenvoetbal en dan moet je eigenlijk altijd winnen. Het kan gebeuren dat je tegen puntverlies op loopt en dat is helemaal niet erg. We zijn een team met een aantal jonge talenten die de tijd moeten krijgen om zich aan te kunnen passen. Die doen door dit soort wedstrijden ook ervaring op en dan gaan de resultaten vanzelf volgen. Te beginnen tegen Achilles ’29. Het zal dan ook een spannend duel worden tegen voor mij oude bekenden. Ik verwacht dat wij de bovenliggende partij zullen zijn, maar zij kunnen gevaarlijk zijn in de counter. Ze hebben al goede wedstrijden gespeeld en het zal dan zeker niet gemakkelijk worden. Ik verwacht wel dat we kunnen winnen. Daar gaan we in ieder geval alles aan doen.”

 FC Twente Vrouwen – Achilles ’29 (19.30 uur). locatie: ATC’65, Hengelo.