27-10-2017

Na twee goede resultaten in de thuiswedstrijden tegen Roda JC en FC Eindhoven kon FC Twente de week van drie thuisduels goed afsluiten tegen Excelsior. Dit gebeurde vrijdagavond niet, de gasten wonnen met 1-3 en dat zorgde voor teleurstelling na afloop. Aanvoerder Danny Holla blikt terug op de avond.

“We wisten dat er deze week drie thuiswedstrijden aan kwamen die je in principe moet winnen. Dat is twee keer gelukt en vandaag niet. Vooraf reken je daar wel op”, reageerde Holla. “We begonnen goed. We scoorden snel, maar daarna verloren we de grip. Zij konden achterin te makkelijk voetballen, wij zetten daar te weinig druk op. We gaven weinig weg, maar hadden niet het gevoel dat we goed in de wedstrijd zaten. Uiteindelijk scoren zij uit twee standaardsituaties en ik denk dat wij vandaag te weinig gecreëerd hebben om echt veel doelpunten te maken. Eerder deze week hebben we de twee duels goed opgepakt, vandaag hebben we te weinig laten zien om de wedstrijd te winnen.”

Tom Boere

Ondanks zijn treffer was er bij Boere natuurlijk vooral teleurgesteld na de nederlaag tegen Excelsior. “We kenden een droomstart, kwamen snel op 1-0”, kijkt Boere terug. “Na een goede actie van Fredrik, schiet ik ‘m lekker binnen. Maar ik heb liever dat we de wedstrijd gewonnen hadden, dan had je ook een serie kunnen neerzetten. Deze week eindigt daardoor toch in teleurstelling. Excelsior stond bij ons de buurt; een ideaal moment om punten te pakken. Helaas. Ik speelde zelf ook geen goede wedstrijd.”

Foto’s: Frank Hillen, Ron Jonker & Bas Everhard

FC Twente v Excelsior