07-10-2017

Het stadion van ADO Den Haag was vrijdagmiddag het décor van het Walking Football toernooi tussen diverse BVO’s. Ook enkele politici en oud-voetballers deden mee. FC Twente toonde zich een hecht collectief en won haar vier wedstrijden.

“Een prijsuitreiking was er echter niet, want de gezelligheid stond voorop”, legt Dennis Wiggers – vanuit ‘Scoren in de wijk’ betrokken – uit. “En dat is goed gelukt, want de Twentse mannen beleefden een leuke en sportieve dag. Het is erg gezellig met de teams onderling, maar vergis je niet: de mannen mogen dan op leeftijd zijn, het gaat er best fanatiek aan toe.”

Het Walking Football-team van FC Twente is tot stand gekomen in samenwerking met diverse Enschedese amateurclubs. Wiggers: “Dat maakt het FC Twente-team bijzonder. Mooi om te zien hoe de mannen naar elkaar zijn toegegroeid en hoe we dit samen met de Enschedese clubs hebben opgezet. Op naar het volgende toernooi. De mannen zijn er in ieder geval klaar voor!”

Uitslagen
FC Twente – Heracles: 6-5
FC Twente – Cambuur: 11-0
FC Twente – FC Groningen: 4-1
FC Twente – Heerenveen: 6-2

Foto’s: Johan Bruinsma

De zes amateurclubs in Enschede die meedoen zijn Sportclub Enschede, Sparta Enschede, Victoria en Sportlust Glanerbrug. Andere verenigingen kunnen zich hierbij aansluiten. Het nieuwe Enschedese sportbedrijf Sportaal zal ondersteuning geven aan organisaties en het opzetten van een competitie. De deelnemers spelen zowel onder de vlag van hun amateurclub (competitie) als onder die van FC Twente (toernooien). Meer info over het Walking Football team op www.wfte.nl 

Menzis is maatschappelijk partner van FC Twente. Samen met Stichting FC Twente, scoren in de wijk zet Menzis zich in om mensen in beweging te krijgen. Jong en oud. “Walking Football” is een van die projecten. 

os_0 os_9 os_11 os_12 os_13 os_14 os_22 os_23 os_30 os_44 os_48 os_52

Www.wfte.nl