12-10-2017

Vrijdag (19.30 uur) speelt FC Twente Vrouwen in Eindhoven de volgende wedstrijd in de Eredivisie Vrouwen. Na twee weken geen duels, wacht PSV in de topper om de koppositie. Nicky Evrard, nieuwkomer dit seizoen in de ploeg van trainer Tommy Stroot, kijkt met vertrouwen vooruit.

Afgelopen zomer maakte Nicky Evrard de overstap naar FC Twente Vrouwen. De Belgische keepster is nog steeds blij met haar keuze. “Ik vond het tijd worden voor een nieuwe uitdaging. Niet dat ik het niet meer naar mijn zin had bij KAA Gent, maar FC Twente kwam op mijn pad en dat avontuur wilde ik wel aan gaan. Dit is een grote club en ik was dan ook vereerd dat ze interesse in mij hadden. Ik heb ambities en die kan ik hier waar maken. Ik ben heel goed opgevangen. Het duurde namelijk even voordat ik mijn draai had gevonden. Voor het eerst op een andere plek, op mezelf wonen, het was allemaal nieuw voor mij. Inmiddels heb ik me goed weten aan te passen en zit ik hier op mijn plek.”

FC Twente voert de ranglijst aan en wil dat ook doen na de wedstrijd tegen PSV. Nicky Evrard heeft daar vertrouwen in. “De afgelopen weken hebben we goed getraind. We waren niet tevreden met het resultaat tegen sc Heerenveen en dan zijn die twee weken goed om dat te verwerken. Daarna is de focus gelijk op het duel tegen PSV gegaan. Ik denk dat we een ploeg hebben die veel kan bereiken. Tegen dit soort tegenstanders moet iedereen er staan. Niet alleen de speelsters die in het veld staan, maar ook de bank moeten scherp zijn. We hebben iedereen nodig. Het zal niet gemakkelijk worden tegen PSV, maar ik heb er vertrouwen in. Het is lastig in te schatten wat voor een wedstrijd het gaat worden. Normaal maken wij het spel, maar PSV kan dat ook. Een voorspelling geven is lastig. We moeten daarom uitgaan van ons eigen spel en laten zien wat we kunnen. We zijn goed bezig en dan komen die resultaten vanzelf.”