06-10-2017

Erwin Wigbold is de nieuwe voorzitter van Stichting FC Twente ’65. De 52-jarige Hengeloër volgt in die rol Alexander van der Lof op.

Erwin Wigbold: “Al van jongs af aan voel ik me betrokken bij FC Twente. Op mijn 15e had ik mijn eerste jaarkaart in het Diekman en later heb ik me ook als ondernemer verbonden aan de club. Nu krijg ik de kans om bestuurlijk mijn bijdrage te leveren als voorzitter van het stichtingsbestuur. De stichting bewaakt als aandeelhouder de continuïteit van FC Twente, stelt de begroting en de jaarrekening vast en toetst andere zaken die de licentie van FC Twente raken. Dat betekent dat wij ons richten op de lange termijn en het bewaken van de clubcultuur. FC Twente is een club van iedereen en ik kijk er naar uit om vanuit mijn nieuwe rol de club te helpen.”

Alexander van der Lof: “Erwin Wigbold is al sinds jaar en dag als ondernemer en supporter betrokken bij de club en heeft veel affiniteit  met voetbal. We zien in Erwin Wigbold een bestuurder die weloverwogen beslissingen neemt, een positief kritische houding heeft en sociaal zeer bewogen is. Kortom, een uiterst geschikte voorzitter voor het stichtingsbestuur.”

Over Erwin Wigbold
Erwin Wigbold is directeur en aandeelhouder van Visschedijk. Een facilitair bedrijf met ca. 2400 medewerkers met haar hoofdvestiging in Hengelo. Daarvoor was hij in diverse functies werkzaam voor ISS Nederland. Bij FC Twente is Wigbold voorzitter van businessclub Kick off en in het verleden was hij onder andere met Visschedijk betrokken bij het maatschappelijke project ‘Scoren met werkgevers’.