14-10-2017

FC Twente Onder 14 verloor zaterdagochtend de ongeslagen status in de competitie. Na drie zeges ging de ploeg met 0-3 onderuit tegen NAC Breda O14, dat nu als enige aan kop gaat. “We willen bij de bovenste vier eindigen, zodat we promoveren”, zegt trainer Jeffrey de Visscher na afloop.

Bekijk ook de uitslagen en statistieken van de overige jeugdwedstrijden.

In de eerste drie competitiewedstrijden won Onder 14 telkens met gemak. De leeftijdsgenoten van MVV, Fortuna Sittard en FC Dordrecht verloren achtereenvolgens met 9-0, 6-0 en 5-1. “Winnen geeft natuurlijk een fijn gevoel, maar het is nog fijner als je wint onder hogere weerstand. Vandaag hadden we daar de ideale tegenstander voor, maar hebben we het nagelaten te scoren”, zegt De Visscher na de nederlaag.

Uitdrukken in doelpunten
NAC Breda O14 was met 0-3 te sterk. “De uitslag is wat geflatteerd, want zeker in de eerste helft hebben we drie honderdprocentkansen gehad. In een wedstrijd als deze moet je dat uitdrukken in doelpunten, maar dat hebben we niet gedaan. We hadden er, zeker in de eerste helft, meer moeten uithalen.”

Voetballend de overhand
In die eerste helft begon Onder 14 goed aan de wedstrijd. “Na vijf minuten kregen we al een kans, waarbij de bal er via de onderkant van de lat niet in ging. Voetballend hadden we de overhand en op dat moment zaten we goed in de wedstrijd. Toch kwamen we er niet doorheen”, analyseert De Visscher. “Zij zochten steeds hun sterke spits, wij moesten ervoor zorgen dat we druk hielden en de lange bal eruit haalden.”

Meer diepte creëren
Dat ging de ene keer beter dan de andere keer. “We waren veel in balbezit. Als we erin slaagden om na balverlies meteen de bal weer te veroveren, konden we blijven voetballen. Maar dat kregen we niet elke keer voor elkaar. Ook hadden we wat moeite met het vinden van de vrije ruimte. Vandaag kwamen we vaak in de bal, terwijl we diepte in ons spel konden creëren achter de verdediging van de tegenstander.”

Promotie als doel
En zo staat Onder 14 na zaterdag op plek twee met negen punten uit vier wedstrijden. “We willen bij de bovenste vier eindigen, zodat we promoveren en na de winterstop bij de onderkant van de hoogste klasse inkomen. Nu willen we vooral werken aan onze speelwijze: met tempo, diepte en variatie in ons spel.”

Foto’s: Frank Hillen

_FDX0298 _FDX0319 _FDX0323 _FDX0325 _FDX0328 _FDX0335 _FDX0336 _FDX0337 _FDX0343 _FDX0359 _FDX0363 _FDX0367 _FDX0375 _FDX0382 FC Twente O14 NAC Breda O14 uitgelicht