10-09-2017

René Hake vond na afloop van de 1-0 nederlaag bij Sparta Rotterdam dat FC Twente te weinig had afgedwongen. Hij sprak van een verdiende Sparta-zege.

Lees ook: “Punten zijn nu belangrijk“.

“Het eerste wat ik moet doen, is Sparta feliciteren met deze overwinning. Ze hebben verdiend gewonnen. Wij hebben vandaag te weinig afgedwongen, zeker in de tweede helft. We zijn in die tweede helft wel veel op hun helft geweest, maar hebben het Sparta nooit moeilijk kunnen maken. We konden het niet omzetten in grote kansen, laat staan in goals”, aldus Hake, die met FC Twente nog op nul punten staat. “We moeten deze reeks zien om te buigen door met elkaar hard te blijven werken, daar heb ik het volste vertrouwen in.”

Pastoor: “Genoten van onze aanpak”
Alex Pastoor, trainer van Sparta, keek logischerwijs tevreden terug op de wedstrijd. “Ik heb enorm genoten van de manier waarop we deze wedstrijd hebben aangepakt. Op een aantal rommelige momenten na kon je zien dat we veel energie in deze wedstrijd hebben gestopt. We hebben verdedigd tot de laatste snik en kozen voor de aanval op de juiste momenten. Het enige wat ik mijn ploeg kan verwijten, is dat we niet eerder in de wedstrijd afstand hebben genomen. Met deze drie punten zijn we op de goede weg.”