18-09-2017

Job ten Thije, trainer van FC Twente Onder 16, werd afgelopen weekend verrast door zijn collega’s van de FC Twente Voetbalacademie. Binnen de Voetbalacademie werd een bedrag van €1770,- opgehaald als donatie aan ‘Kirstens kopgroep’. 

“Daar word je wel even stil van als je collega’s dit voor je doen”, vertelt Job. “Zeker wanneer de hele academie zich zo breed inzet en een donatie doet. Zo’n initiatief geeft een warm en fijn gevoel.”

Vanuit de Voetbalacademie coördineerde Kimberly Neeskens de actie. “Spelers en trainers van alle teams, van Onder 11 tot en met Jong FC Twente, hebben een bijdrage geleverd. Mooi dat iedereen zo op deze manier erbij betrokken was.”

Drie jaar geleden werd bij Kirsten ten Thije, de vrouw van Job, een hersentumor geconstateerd. Vrienden van Kirsten en Job kwamen snel in actie. Zij zetten diverse initiatieven op om geld in te zamelen in de strijd tegen hersentumoren.

Mont Ventoux

Zo reed de vriendengroep van Kirsten en Job ten Thije op 8 september voor het derde achtereenvolgende jaar de Mont Ventoux op. 25 man sterk was de ‘kopgroep’ die de beroemde Mont Ventoux beklom, sommigen zelfs driemaal op één dag. “Het was de derde keer dat we met de kopgroep op de Mont Ventoux waren”, vervolgt Job, die zelf die dag twee keer de Mont Ventoux op fietste. “Dat zijn elk jaar voor ons heel belangrijke, maar ook speciale dagen.”

Over ‘Kirstens kopgroep’

‘Kirstens kopgroep’ zamelt geld in voor Hersentumorfonds. Deze stichting zet zich in voor verder onderzoek naar een manier om hersentumoren te kunnen bestrijden. Via de website van de Stichting Ventoux3 is het nog mogelijk een donatie te doen.