23-09-2017

FC Twente Onder 13 kende zaterdagmiddag een prima competitiestart. De ploeg opende het nieuwe seizoen met een wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Almere City en won die met 6-1. “Het was heel leuk om te zien”, laat trainer Douwe Jansen na afloop tevreden weten.

Bekijk ook de uitslagen en statistieken van de overige jeugdwedstrijden.

Voor Onder 13 was de competitiestart bovendien bijzonder: de eerste competitiewedstrijd op een groot veld. “Vorig jaar en in de voorbereiding hebben we daar natuurlijk al veel op geoefend, maar vandaag kwam er toch een prestatie-element bij. Het is anders dan de Twin Games die ze gewend waren.”

Verdiende zege
“In het begin was dat dus even wennen, maar uiteindelijk zie je dat de jongens zich richten op hetgeen ze goed kunnen en dat is voetballen”, vervolgt Jansen, die zag dat zijn ploeg een verdiende zege boekte. “Als ik kijk naar het wedstrijdbeeld en het positiespel dat we hebben gespeeld, dan ging dat heel aardig.”

Hoog baltempo
De spelers van Onder 13 krijgen dan ook een compliment van hun trainer. “Het was heel leuk om te zien hoe de jongens de trainingen hebben vertaald naar deze eerste competitiewedstrijd. De principes die we op de trainingen aan bod hebben laten komen, kwamen er goed uit vandaag. En dat is onder meer in het positiespel zorgen voor een hoog baltempo en de tegenstander op die manier uitspelen.”

Dominerende partij
Even had Onder 13 het lastig: Almere City O13 kwam op 0-1. “In het eerste kwartier hadden we wat moeite met de fysieke weerstand en het vinden van de ruimtes.” Daar kwam in de eerste helft, dankzij een goal en het velspel, snel verandering in. “We trokken het voetbal naar ons toe en waren de dominerende partij.”

Uitgedrukt in doelpunten
Wel stond het halverwege nog 1-1. Maar in de tweede helft gaf Onder 13 de bezoekers geen kans. “Ze zijn twee keer op onze helft geweest, we hebben ze het spel onmogelijk gemaakt. En wij hebben ons spel uitgedrukt in doelpunten en uiteindelijk in een zeer terechte overwinning.”