28-09-2017

Vrijdagavond komt Heracles Almelo op bezoek in De Grolsch Veste. Een speciale ontmoeting tussen twee streekgenoten, vindt ook trainer Rene Hake. “Een derby is altijd bijzonder.”

De ploeg kon de mooie thuisoverwinning tegen FC Utrecht uit bij FC Groningen helaas geen vervolg geven. “Daar konden we niet de agressie brengen die we thuis wel brachten”, kijkt Hake terug. “De overtuiging ontbrak en er was teveel twijfel. Dat moeten we van ons afgooien.”

Fitte selectie
Hake werkt met een fitte selectie toe naar de wedstrijd van vrijdagavond. “Iedereen is fit en beschikbaar. Dat is mooi. Ook Danny Holla heeft vandaag een gedeelte van de training meegedaan. Met hem gaat het steeds beter, maar hij heeft natuurlijk wel een trainingsachterstand.”

Om de punten
“Heracles is een ploeg die veel energie in de wedstrijd legt”, vertelt Hake over de tegenstander van vrijdagavond. “Een vechtersploeg met specifieke kwaliteiten, maar ook zij hebben hun zwakheden. Een derby is altijd bijzonder, het is een wedstrijd met extra lading, maar het gaat ons om de punten, om de overwinning.”

De selectie werkt vanmiddag op het Trainingscentrum de afsluitende training richting het duel met Heracles af.

Om 20.00 uur wordt er morgenavond afgetrapt in De Grolsch Veste, het duel staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler.

 

Kaartverkoop-informatie FC Twente  – Heracles Almelo

 Statistieken FC Twente – Heracles Almelo