05-09-2017

Vrijdag aanstaande staat er een topper op het programma voor FC Twente Vrouwen. Om 19.30 uur wordt op Sportpark Slangenbeek afgetrapt tegen Ajax. Voor Maud Roetgering en Sherida Spitse zijn duels tegen Ajax altijd mooie duels. Een terugblik op PEC Zwolle en dan de vooruitblik op Ajax.

“Hebben prima overwinning geboekt”
Beide teams zijn de competitie gestart met een zege. FC Twente boekte een 0-3 overwinning op PEC Zwolle. Ajax won thuis met 2-0 van Achilles ’29.  Een prima overwinning volgens Roetgering. “Het was fijn om weer om de punten te kunnen spelen. Na een gelijkwaardige openingsfase trokken we de wedstrijd naar ons toe. In de tweede helft lag het initiatief helemaal bij ons en hebben we een prima overwinning geboekt.” Volgens Spitse is het nog even wennen na lang met Oranje op pad te zijn geweest. “We hebben wekenlang in een bepaald ritme geleefd. Dan kost het even tijd te wennen aan het FC Twente ritme. Ik denk dat dit normaal is. Na alle mooie weken en festiviteiten kon ik wel de focus snel op hier en nu leggen. De overwinning op PEC liet zien dat we een goede groep hebben en we ondanks een voorbereiding waarin we maar één week samen getraind hebben de potentie zichtbaar is. ”

“Aanvoerder zijn is speciaal”
In de selectie nieuwe gezichten maar ook een nieuwe aanvoerder. Vorig seizoen droeg Roetgering met trots de aanvoerdersband, dit seizoen draagt Spitse de band. Roetgering: “Met heel veel trots heb ik de aanvoerdersband gedragen. Ik voel me altijd verantwoordelijk voor het team, maar ik denk dat we met ons team een type leider als Sherida nodig hebben. Daarom heb ik besloten de band over te dragen. ” Voor Spitse voelde het goed de band over te nemen. “Aanvoerder van je team zijn is iets speciaals. Maud heeft het top gedaan afgelopen seizoen. Ze zal op de achtergrond, net als de seizoenen daarvoor, zich bezighouden met het team en daar ben ik blij mee want dat is alleen maar goed.  Het voelt goed de band te dragen voor de club, het is ook voor mij een eer aanvoerder te zijn van FC Twente Vrouwen.”

“Spannende en mooie duels”
Vrijdag wacht Ajax, vroeg in het seizoen een topper. Het is het duel tussen de nummer 1 en 2 van afgelopen seizoen. Spitse: “Ajax thuis, dat is altijd mooi. Het zijn bijna altijd spannende en mooie duels, voor ons en voor de supporters. Wij kijken er naar uit, ookal weet je dat de uitslag niet een seizoen bepaald.” Roetgering vult aan: “Voor jezelf als team en de supporters wil je altijd van Ajax winnen. Dat het onze eerste thuiswedstrijd in het nieuwe seizoen is vind ik alleen maar mooi. Leuk ook dat er een voetbalfeestje georganiseerd wordt voor de jongste supporters. Met onze supporters achter ons gaan we weer vol voor de drie punten.”

FC Twente Vrouwen – Aajx Vrouwen wordt op vrijdag 8 september om 19.30 uur gespeeld op Sportpark Slangenbeek. Alle ticketinfo vind je hier.